Povežite se s nama

Mozaik

Na Molo longu otvorene prostorne intervencije Svjetlane Despot

Objavljeno

na


Na riječkom Molo longu jučer su svečano otvorene prostorne intervencije dizajnerice Svjetlane Despot. Autorica svome gradu, koji nosi titulu Europske prijestolnice kulture, u trajno naslijeđe poklanja ove interaktivne prostorne intervencije koje će još mnogo godina prolaznike pozivati na sudjelovanje i zajedničku igru. Projekt je ostvarnen zahvaljujući Poslovnom klubu PartneRi koji broji 104 člana i do sada je financijski omogućio realizaciju 16 projekata u ukupnom iznosu od 400.000 kn. Naime, odabirom projekta na natječaju Poslovni klub PartneRi prepoznao je aktualnost umjetničinog izričaja i po prvi puta organizira i financira ovakvo javno otvorenje, sve sa ciljem i željom da se jedinstvena energija Poslovnog kluba PartneRi i filantropije u kulturi proširi te da se zajednički promišlja najdraži grad.

Uz autoricu Svjetlanu Despot, prostorne intervencije otvorili su gđa. Ora Mušćet – povjesničarka umjetnosti u ime Hrvatskog društva dizajnera, gđa. Dunja Siuc Valković – članica Programskog vijeća poslovnog kluba PartneRi, gđa. Marija Katalinić – voditeljica sudioničkih programa u Rijeci 2020 te gradonačelnik Grada Rijeke – g. Vojko Obersnel. 

Svečano otvorenje popratili su zanimljivi audio – vizualni efekti koji su naglasak stavili na interaktivne prostorne intervencije čije poruke pričaju priču o pronalaženju sebe, približavanju jednih drugima, ali i vraćanju samome gradu. 

Rad su podržali: poslovni klub PartneRI, Data Decor, Rijeka 2020 i Lučka uprava grada Rijeke.

Dunja Siuc Valković, Poslovni klub PartneRi:

“Poslovni klub PartneRi, kao zajednica poduzetnika s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije, filantropski želi aktivno pridonijeti razvoju naše lokalne zajednice, stoga smo putem natječaja započeli pružati potporu projektima iz područja kulture, sporta i društvenih inovacija. Među odabranim radovima našao se i autorski projekt naše priznate dizajnerice Svjetlane Despot. Prepoznali smo jedinstvenost tog projekta te smatramo da će oplemeniti vizuru našeg grada, građanima pružiti dodatnu dimenziju doživljaja i oplemeniti samu šetnju duž Molo longa. Ispred Poslovnog kluba PartneRi želim istaknuti da nam je cilj potaknuti poduzetnike i privrednike da nam se priključe i pridonesu jačanju i razvoju našeg kraja, ali da se i međusobno povezuju, kako zbog vlastitog poslovnog razvoja tako i zbog jačanja društveno odgovornog poslovanja, a sve u cilju podizanja kvalitete života i rada u našoj zajednici.”

Svjetlana Despot, autorica: 

“Kroz svoj rad pričam o samoći kao pozitivnom momentu, a ne o usamljenosti. Treba znati biti sam, jer ako ne znamo biti sami onda trčimo na ispovijest, a na kraju moramo naučiti biti slobodni. Nakon svega slijedi ono što svakom čovjeku treba, a to je – zagrljaj! Uživam promatrati prolaznike i smatram da je cilj postignut – s jedne strane, intervencije pozivaju na igru, ali i na razmišljanje.” 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram