Povežite se s nama

Mozaik

Na najprestižnijoj svjetskoj izložbi pasa pobijedila Orca iz Rijeke

Objavljeno

na
Na najvećoj, najstarijoj i najprestižnijoj izložbi pasa na svijetu, engleskom Cruftsu koji se od četvrtka do nedjelje navečer održavao u Birminghamu, u konkurenciji od 20.000 pasa pobijedio je pas iz Hrvatske.

Orca, ženka talijanske pasmine lagotto romagnolo, znane u svijetu lovaca na tartufe, uzgojena je u Rijeci, a vlasništvo je uzgajivačice Sabine Zdunić Šinković i handlera, promotora te organizatora splitskih izložbi pasa Ante Lučina.

Ona je već prije ovog senzacionalnog uspjeha bila je najslavniji i najuspješniji izložbeni pas uzgojen u Hrvatskoj. Naime, proteklih godina Orca je bila i drugi najuspješniji pas na izložbama u SAD-u, a na Cruftsu se penjala na postolje 2019. godine, kada je bila druga u grupi lovačkih pasa, javlja Index.

Hrvatska je u finalu imala još jednog predstavnika, ženku oštrodlakog foksterijera Blancu, koja je uzgojena u Njemačkoj, a na Cruftsu ju je vodio Juraj Sokolić, također iz Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram