Povežite se s nama

Vijesti

Na parkiralištu “Korzo” cijena sata bezobrazno poskupjela s 10 kn na 2,40 eur/18,08 kn

Objavljeno

na

Foto: Maks KosjekParkiralište koje je većini Riječana poznato kao “Beretićevo” kapaciteta 95 parkirnih mjesta je obnovljeno u ljeto 2021. godine, a tada je pod upravljanjem tvrtke Best in Parking promijenilo i naziv u “Parking Korzo”.

Nakon što je preuređeno cijena parkiranja iznosila je 10 kuna po satu u dnevnom terminu od 7 do 18 sati, a 6 kuna u noćnom terminu. Kasnije je cijena u dnevnom terminu porasla na 12 kuna, pa na 15 kuna.

No, uvođenje eura donijelo je također u ovom slučaju novo poskupljenje i to zaista značajno! Trenutno cijena parkiranja iznosi 2,40 eura po satu, odnosno 18,08 kuna u dnevnom terminu od 7 do 18 sati, a u noćnom terminu cijena je 1,30 eura, odnosno 9,79 kuna. U manje od godinu i pol dana radi se o poskupljenju od čak 80 posto.

Na ovo bezobrazno poskupljenje upozorio je gradski vijećnik Vedran Vivoda. “Upozoravali smo što će se desiti kada Grad ne upravlja većinom parkinga u centru grada. Dok su parkirališta u vlasništvu grada ostala na istoj razini cijena, privatnik koji je kupio i Žabicu, bezobrazno je podignuo cijene parkinga. Baš me zanima tko će parkirati u garaži na Žabici po ovakvim cijenama”, poručio je Vivoda.

Za usporedbu, na parkiralištu “Putnička obala” na Rivi kojim upravlja gradska tvrtka Rijeka plus cijena parkiranja iznosi 1,00 eur po satu, a noću od 22h do 07h se ne naplaćuje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram