Povežite se s nama

Vijesti

Na parkiralištu “Korzo” cijena sata bezobrazno poskupjela s 10 kn na 2,40 eur/18,08 kn

Objavljeno

na

Foto: Maks Kosjek


Parkiralište koje je većini Riječana poznato kao “Beretićevo” kapaciteta 95 parkirnih mjesta je obnovljeno u ljeto 2021. godine, a tada je pod upravljanjem tvrtke Best in Parking promijenilo i naziv u “Parking Korzo”.

Nakon što je preuređeno cijena parkiranja iznosila je 10 kuna po satu u dnevnom terminu od 7 do 18 sati, a 6 kuna u noćnom terminu. Kasnije je cijena u dnevnom terminu porasla na 12 kuna, pa na 15 kuna.

No, uvođenje eura donijelo je također u ovom slučaju novo poskupljenje i to zaista značajno! Trenutno cijena parkiranja iznosi 2,40 eura po satu, odnosno 18,08 kuna u dnevnom terminu od 7 do 18 sati, a u noćnom terminu cijena je 1,30 eura, odnosno 9,79 kuna. U manje od godinu i pol dana radi se o poskupljenju od čak 80 posto.

Na ovo bezobrazno poskupljenje upozorio je gradski vijećnik Vedran Vivoda. “Upozoravali smo što će se desiti kada Grad ne upravlja većinom parkinga u centru grada. Dok su parkirališta u vlasništvu grada ostala na istoj razini cijena, privatnik koji je kupio i Žabicu, bezobrazno je podignuo cijene parkinga. Baš me zanima tko će parkirati u garaži na Žabici po ovakvim cijenama”, poručio je Vivoda.

Za usporedbu, na parkiralištu “Putnička obala” na Rivi kojim upravlja gradska tvrtka Rijeka plus cijena parkiranja iznosi 1,00 eur po satu, a noću od 22h do 07h se ne naplaćuje.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.11.2023.
Ovim putem obavještavamo korisnike kako prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. do dana 29. studenoga 2023. godine iznimno radi do 13:00 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti putem internet bankarstva ili RCC portala ovisno koju kategoriju mjesečne parkirne karte korisnici produljuju.

Fiuman Plus

Društvene mreže