Povežite se s nama

Vijesti

Na plaću suspendiranog pročelnika Benca potrošeno već preko pola milijuna kuna

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLVijećnica Ivona Milinović u nizu pitanja koja je uputila proteklih dana gradonačelniku Vojku Obersnelu je i ono o suspendiranom pročelniku Vladimiru Bencu.

“Molim Vas obavijestite nas o statusu postupka suspendiranog pročelnika gdina Vladimira Benca. Također, molim da nas izvijestite od kada do kada je navedeni suspendiran, te koliki je kumulativan iznos bruto plaća od početka njegove suspenzije, do kraja 2019. godine?”, zanima vijećnicu Milinović.

Stigao je i Obersnelov odgovor kojeg prenosimo u cijelosti:

“Vladimir Benac iz službe je udaljen 1. travnja 2017. godine na temelju članka 67. stavka 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Udaljenje traje do završetka postupaka pokrenutih pred nadležnim tijelima, odnosno utvrđivanja svih činjenica po navodima o nepravilnostima u poslovanju Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom.

Grad Rijeka nema saznanja u kojoj je fazi postupak suspendiranog pročelnika Vladimira Benca. Imamo samo informaciju da je protiv njega potvrđena optužnica pred Županijskim sudom u Rijeci zbog počinjenja kaznenog djela pogodovanja.

Za vrijeme udaljenja iz službe Vladimir Benac, temeljem odredbi Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, članak 69., ima pravo na naknadu plaće u iznosu od 80% plaće. Kumulativni brutto iznos plaća gospodinu Bencu od udaljenja iz službe do danas iznosi 505.383,04 kuna”, otkrio je gradonačelnik.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže