Povežite se s nama

Sport

Na Platku održana međunarodna skibike utrka

Objavljeno

na


Oko 60 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta sudjelovalo je na europskom natjecanju Skibike kup koje se održalo na Platku na stazi Radeševo 2. U organizaciji Skibike kluba Croatia, Platak je druga po redu dionica Europskog kupa. Pobjednik u kategoriji skibike je Amerikanac Rob Nichols, a u skibob kategoriji višestruki svjetski prvak Gerfried Seeber koji je nastupao za Hrvatsku.

Primorsko-goranska županija i TZ KVarner podupiratelji su ovog sportskog natjecanja, a tome se priključila i Općina Čavle.

“Biti danas na Platku zaista je veliki užitak. Osim brojnih građana koji uživaju u skijanju i sanjkanju, po drugi puta se održava i međunarodno skibike natjecanje i po tome smo uistinu jedinstveni, ne samo u Hrvatskoj nego i šire”, izjavila je uoči utrke resorna pročelnica Sonja Šišić dodavši kako je Primorsko-goranska županija provela brojne infrastrukturne investicije kako bi razvila Platak u cjelogodišnju destinaciju.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približio svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirao kroz probne vožnje s licenciranim trenerima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže