Povežite se s nama

Mozaik

Na riječkom Sveučilištu ponovno se traži najbolji brk tijekom Movembera

Objavljeno

na

Ilustracija
Movember je pokret u sklopu kojega muškarci diljem svijeta u studenom odlažu svoje brijače i britvice kako bi do kraja mjeseca s ponosom pokazali svoj brk! Od 2014. i studenti Sveučilišta u Rijeci priključili su se međunarodnom pokretu Movember.

Cilj projekta je podignuti svijest o bolestima koje zahvaćaju primarno mušku populaciju. Dok se o karcinomu grlića maternice i papa-testu ili karcinomu dojke i mamografiji govori još od osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, bolesti koje zahvaćaju pretežno mušku populaciju dugo su bile marginalizirane. S toga ne čudi da će žene češće razgovarati o svojim problemima nego što će se muškarci požaliti na svoje tegobe, što rezultira time da se na pregled jave prekasno. Upravo iz toga proizlazi i ova manifestacija. Najviše se pažnje posvećuje karcinomima prostate i testisa te duševnim bolestima. Teži se upoznavanju što većeg broja ljudi s važnošću samopregleda, ali i preventivnih pregleda te odazivanja na razne screening programe. Liječenje u ranijoj fazi rezultira puno boljim preživljenjem te manjim remećenjem kvalitete života.

U sklopu projekta i ove se godine održava natjecanje „Najbolji brk sveučilišta“ na koje se studenti prijavljuju slanjem fotografija na Facebook stranicu „Movember na sveučilištu u Rijeci“, u sklopu kojega se prošle godine po prvi puta birao i najbolji lažni, odnosno ženski brk, s čime će se nastaviti i ove godine. Uobičajena je praksa da se 12 najboljih brkova fotografira za kalendar čiji je cilj promicati misao vodilju projekta tokom cijele godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram