Povežite se s nama

Vijesti

Na Sušaku počela gradnja nove bolnice za majku i dijete

Objavljeno

na

Photo:Goran Kovacic/PIXSELLNa sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka svečano je danas obilježen početak radova na izgradnji Nove bolnice na Sušaku. „Riječani su predugo čekali početak gradnje svoje nove bolnice, ali su dočekali”, rekao je župan Zlatko Komadina koji je s predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem sudjelovao na obilježavanju ovog velikog investicijskog projekta riječkog KBC-a.

“Čekamo novu bolnicu od završetka Domovinskog rata, a Riječani, Istrijani i Ličani, skoro 600 tisuća ljudi koji gravitiraju ovom području zaslužili su to i puno prije. Temelji su udareni još u Vladi Ivice Račana i potpredsjednice Antunović kada je ovo zemljište predano Gradu Rijeci . Sve strukture grada, države i županije bile su uključene sve ovo vrijeme. Predugo se čekalo, svaki put počinje prvim korakom kao što je ovaj danas. Ovdje fali još nova glavna zgrada. To se mora nastaviti brzo do operacijske sale. Ovo je za djecu, žene i rodilje, laboratorije ali fali operativni  blok. Duboko se nadam da će to u sljedećoj fazi, sljedećim mandatima budućih vlada također ići”, dodao je župan.

Premijer Andrej Plenković ubacio je vremensku kapsulu u temelje zgrade istaknuvši da je ovo veliki projekt za hrvatsko zdravstvo. “Čestitam ravnatelju KBC-a, svim zaposlenicima, Županiji i Gradu, ministrima i svima koji su dali veliki doprinos da danas ovdje započnu radovi na II. fazi izgradnje KBC-a Rijeka. Radi se ukupno 60 tisuća kvadrata, dio bolnice koji će kolokvijalno zauzeti majka i dijete, termoenergetski blok, parkiralište, a vrijednost cijelog projekta je 875 milijuna kuna. Mi želimo da se taj projekt realizira sa III. fazom Centralnim blokom bolnice do 2023. godine. Ovo je veliko ulaganje u kvalitetu zdravstvene skrbi u Rijeci, za oko 300 tisuća pacijenata, koji gravitiraju prema bolnici u Rijeci a koja je trenutno disperzirana na 60 lokacija. Prema tome moderan  sustav primarnog zdravstva primjeren gradu koji će iduće godine biti europska prijestolnica kulture”, rekao je premijer Plenković.

Projekt je vrijedan 875 milijuna kuna a  ova II. faza trebala bi biti završena u proljeće 2022. godine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram