Povežite se s nama

Vijesti

Na svoj 80. rođendan preminula Mani Gotovac

Objavljeno

na

Photo: Borna Filic/PIXSELL
Preminula je Mani Gotovac, spisateljica, kazališna kritičarka i urednica koja je pomicala granice svojom odvažnošću i iskrenošću. Preminula je jučer na svoj 80. rođendan.

Njena posljednja knjiga nosi simboličan naslov – Rastanci, koje je pisala dvije godine, a dovršila ga je ovo ljeto unatoč lošem zdravstvenom stanju zbog kojeg nije mogla biti na njegovu predstavljanju.

Mani Gotovac (1939) diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Radio Zagrebu je kao kazališna kritičarka i urednica emisija o kazalištu radila od (1961. – 1990.). Urednica je emisije Jer meni treba odgovor u Dramskom programu Hrvatskoga radija (1990.–1992.). Osnivačica je i urednica emisija Scena na Trećem programu, Govorimo o kazalištu na Prvom programu, te Kako volim kazalište na Drugom. Urednica je brojnih dokumentarnih emisija Dramskoga programa Hrvatskoga radija.

Bila je glavna urednica časopisa Prolog (1987.–1993.), ravnateljica Teatra &TD (1992.–1998.), Hrvatskog narodnog kazališta Split i Splitskoga ljeta (1998.–2002.) te riječkoga HNK-a 2003.–2007. Objavila knjige Tako prolazi Glorija i Dubrovačke mišolovke, autobiografske romane Fališ mi (1–2), Ma koji život, ma koji teatar i Snebivaš me. Dobitnica je brojnih kazališnih nagrada, javlja HRT.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram