Povežite se s namaTerasa Kvarnera je u petak navečer podsjetila na neka druga vremena, ona u kojima je ovo legendarno opatijsko mjesto bilo središte plesnih večeri tijekom ljetne sezone, vremena u kojima je na ovoj terasi, među ostalim velikanima, briljirao i Ivo Robić. A upravo kraj njegove biste, smještene na samoj pozornici terase, hommage su mu odali Robert Mareković i njegovi The Swingersi koji nisu propustili spomenuti jednog od svojih idola, izvevši pritom i nekoliko skladbi iz repertoara velikana hrvatske glazbe.

Raspoložena publika nagradila je nastup glazbenika burnim pljeskom nakon svake izvedbe, a na trenutke su i parovi na plesnom podiju podsjetili koliko Opatiji nedostaju plesne večeri pod njenim vedrim nebom. Mareković i njegov band nisu publici ostali dužni te su publiku na terasi, ali i onoj pozicioniranoj na šetalištu uz terasu, priredili dvostanu glazbenu poslasticu koja se sastojala od vječnih melodija iz nekih davnih vremena.

Publika je izvođače ispratila pljeskom te time potvrdila da je i treća glazbena večer iz programa “10 veličanstvenih” postigla uspjeh, a naredna je već za tjedan dana kada će terasa Kvarnera ugostiti maestralnog klavijaturistu Raphaela Wressniga i njegov Soul Gift Band.