Povežite se s nama
Svi zainteresirani građani pozvani su na tribinu o mirenju koja će se u ponedjeljak, 23. listopada 2017. godine s početkom u 17 sati u sklopu Tjedna mirenja održati u Gradskoj vijećnici (Korzo 16, Rijeka), u suorganizaciji SOS Rijeka i Hrvatske udruge za mirenje.
Cilj tribine je predstaviti javnosti mirenje kao najpogodniji način rješavanja sporova i konflikata koji nazivamo “ljudskim licem pravde”.

Na tribini će kao govornici sudjelovati stručnjaci različitih profila koji mirenje koriste u svom profesionalnom radu, a koji će zainteresiranima s jedne strane predstaviti različite oblike mirenja (sudsko mirenje, izvansudsko mirenje, obiteljsku medijaciju) te im pojasniti kako ih uklapaju u svoje karijere, a s druge strane prikazati kako i kada pojedini oblici mirenja mogu građanima pomoći u rješavanju vlastitih sporova i konflikata.

Sudionici tribine su:
– prof. dr. sc. Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci
– Dalibor Čajkovski, dipl. iur., odvjetnik i izmiritelj
– Darija Knez Grbčić, dipl. iur., sutkinja i voditeljica Službe za mirenje Općinskog suda u Rijeci – Iva Smokvina Dadasović, dipl. iur., sutkinja Općinskog suda u Rijeci
– Gordana Stolfa, dipl. soc. rad., univ, spec. mediat., Predstojnica Podružnice Obiteljski centar, Centar za socijalnu skrb Rijeka

Tribinu će moderirati Iva Čatipović, mag. iur., Koordinatorica i savjetnica za pravna pitanja, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava te Suzana Fugaj, mag. iur., Tajnica Hrvatske udruge za mirenje i Centra za mirenje.
Izlaganja će biti popraćena diskusijom, pitanjima i odgovorima.

Tribina je namijenjena svima zainteresiranima – onima koji žele saznati mogu li mirenjem riješiti vlastiti spor i koje su prednosti mirenja u odnosu na parnični postupak, onima koji žele saznati kako postati izmiritelji i kako mirenje može postati profesija, ali i onima koji samo žele naučiti nešto novo.