Povežite se s nama


Na području Mjesnog odbora Grad Trsat, u istočnom dijelu, u Ulici Kačjak južno od kućnog broja 10, Grad Rijeka uredio je park za pse, šesti po redu takav park na području Rijeke.

Riječ je parku površine 700m2  koji je pošljunčan i ograđen mrežastom ogradom s predprostorom te opremljen sa spravama, klupama i parkovnim košaricama. Troškovi uređenja parka za pse iznosili su 96.000,00 kuna.

Prvi park za istrčavanje pasa realiziran je u Ulici Petra Kobeka. Riječ je parku površine 700m2, a osmišljen je tako da je travnata površina ograđena mrežastom ogradom. Na ulazu su postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik kako bi ga se potom pustilo u park.

Idući park za istrčavanje pasa realiziran je u Ulici Braće Pavlinić na području Mjesnog odbora Podvežica. Riječ je o parku veličine 600m2 koji je ograđen mrežastom ogradom, a površina parka je pošljunčana.

IMG_1240-qpr

Potom je otvoren i Park za istrčavanje pasa na Podmurvicama. Riječ je o ograđenom parku veličine 600m2. Središnji dio parka je travnat s postavljenim spravama za igru i vježbu pasa (tzv. agility sprave), a rubom parka je uređena pošljunčana staza s klupama.

Sljedeći je uređen park u Hegedušićevoj ulici kod kućnog br. 23 (sjeverozapadno od Kauflanda). Postavljena je zaštitna ograda s odvojenim prostorom za pripremu pasa, postavljene se sprave za igru pasa i klupice te koševi za otpatke.

Prije uređenja spomenutog parka za pse na Trsatu, uređen je i park za pse sredstvima Mjesnog odbora Banderovo u Ulici Mire Radune Ban, sjeverno od kućnog broja 5. Park je veličine 600m2.

U planu je uređenje još parkova za pse, a u tijeku su dogovori s mjesnim odborima oko lokacija.

Uz parkove za istrčavanje pasa Grad Rijeka realizirao je i dvije plaže za pse –  na Pećinama, na plaži Brajdica, te na Kantridi, na dijelu plaže Igralište.