Povežite se s nama

Veliku zapljenu heroina, milijunske vrijednosti, ostvarila je riječka policija. U automobilu na Turniću otkrivena je i zaplijenjena pošiljka droge, teška dva kilograma i 252 grama, čija se vrijednost – s obzirom da je trenutna cijena grama heroina 500 kuna – u uličnoj prodaji procjenjuje na ukupno milijun i 126 tisuća kuna. Za riječke prilike ovo je respektabilna zapljena heroina, kakva se vrlo rijetko događa, javlja Novi list.

Kao vozač pošiljke droge uhićen je 36-godišnji državljanin BiH Ljubiša Đurica iz Trebinja, koji je jučer smješten u riječki zatvor.

Prema dosadašnjoj rekontrukciji slučaja, Đurica – nezaposleni strojarski tehničar – drogu je u Hrvatsku unio iz BiH preko graničnog prijelaza Klek. U interesu rasvjetljavanja slučaja, iz krugova istrage ne priopćavaju se svi detalji, no poznato je da je Đurica s pošiljkom droge uhvaćen u Čandekovoj ulici u Rijeci, u blizini trgovačkog centra Andrea, u nedjelju oko 17 sati. Otkriveno je da je heroin, u ukupnoj količini od 2.252 grama, skrivao u fiatu punto BiH registracije.

Droga je bila sakrivena iza kontrolne ploče i u ventilacijskom sustavu ispred vozačevog i suvozačevog sjedišta. Đuricu se sumnjiči da je popriličnu količinu »teške« droge posjedovao radi daljnje prodaje.

Policija je zaplijenila drogu koja je bila upakirana tako da se nalazila u – čarapama. Otkrivene su tri crne čarape, a u svakoj se nalazio omot od PVC folije, unutar kojeg su bili vidljivi tragovi kave i po dva, odnosno jedan paket oblijepljen sivom trakom, s materijom koja po karakteristikama odgovara heroinu, po preliminarnim nalazima.

U prvoj čarapi bilo je 886, u drugoj 477, a trećoj čarapi 889 grama heroina. Upućeni navode da je heroin smišljeno ovako pakiran, kako bi otežao njegovo otkrivanje, pogotovo psima istreniranima za pronalaženje droge, piše Novi list.