Povežite se s nama


Policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka jučer je dojavio građanin o pronalasku minsko-eksplozivnog sredstva u šumskom predjelu na području Zameta. Djelatnici Protueksplozijskog odjela preuzeli su navedeno minsko-eksplozivno sredstvo i utvrdili kako je riječ o ručnoj bombi M-75, a protiv savjesnog građanina neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Pozivamo građene da bez straha od sankcija predaju ilegalno oružje, eksplozivna sredstva ili streljivo s ciljem vlastite zaštite, kao i zaštite svoje imovine.  Ističemo k tome kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje pa ukoliko imaju  automatsko oružje, streljivo ili minsko- eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju i tako svoj dom učine sigurnijim.  Dragovoljnom predajom navedenih sredstava oslobođeni su mogućih sankcija.

 MUP posebno poziva i podsjeća građane:

– da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi.

– da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već  dragovoljnu predajom jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Na teren će doći  osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

 Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a  sve potrebne informacije o predaji i legalizaciji oružja mogu se dobiti putem besplatnog telefona 0800 8892 i na telefon 192.

NE ZABORAVITE: Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim!