Povežite se s nama

Vijesti

Na zaštitu mora u PGŽ u 2019. godini potrošena dva milijuna kuna

Objavljeno

na

IlustracijaU sjedištu Primorsko-goranske županije održana je 15. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

U Izvješću naglašeno da je u Primorsko-goranskoj županiji u 2019. godini ukupno na zaštitu mora utrošeno 1.985.035,97 kuna. Rečeno je također da u prošloj godinii ŽOC nije imao potrebe za aktiviranjem Plana intervencija te stoga niti angažiranja osiguranih sredstva iz Fonda za sanaciju iznenadnih onečišćenja od nepoznatog počinitelja.

ŽOC je tijekom godine više puta sudjelovao u organiziranju i provođenju čišćenja mora kod brojnih manjih onečišćenja koja su obavljena angažmanom specijalizirane tvrtke Dezinsekcija d.o.o. odnosno njenih obučenih djelatnika i materijalnih resursa koje ima na raspolaganju Primorsko-goranska županija putem sklopljenog Ugovora o čišćenju Jadranskog mora. Zapovjednik ŽOC-a. Darko Glažar naglasio je zadovoljstvo radom ŽOC-a tijekom 2019. godine jer su obavljene sve planirane aktivnosti predviđene Planom intervencija i donijetim Programom rada za 2019. godinu uz posebno pojačani angažman u vrijeme turističke sezone.

U svom radu ŽOC je sustavno poduzimao potrebne mjere na unapređenju prevencije i poticao potrebu razvoja ekološki prihvatljivih normi ponašanja svih subjekata koji svojim postupanjem mogu prouzročiti onečišćenje mora i obalnog pojasa. Najavljene su i dvije aktivnosti koje se planiraju obaviti tijekom 2020. godine. Povodom obilježavanja Svjetskog dana okoliša 5. lipnja održat će se akcija “Čisto more i obala 2020”.

Akcija se provodi od 2011. na području Općine Omišalj odnosno na otoku Sv. Marko i uvali Voz – mjestima kojima je teško ili nemoguće pristupiti kopnenim putovima. Osim navedene ekološke akcije ŽOC u 2020. godini planira provesti i operativnu vježbu naziva “EKO-MORE 2020”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram