Povežite se s nama

Vijesti

Nabavljeno 16 novih vozila Zavoda za hitnu medicinu PGŽ

Objavljeno

naZavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije bogatiji je za 16 novih vozila ukupno vrijednih preko 1,3 milijuna eura. Riječ je o šest vozila za hitnu medicinu s prednjim pogonom WV CRAFTER koja će se rasporediti u ispostave Rab, Mali Lošinj, Rijeka te 10 vozila marke OPEL MOVANO za djelatnost sanitetskog prijevoza, koju je ZZHM PGŽ preuzeo od 1. veljače ove godine.

Predstavljanju vozila prisustvovao je župan Zlatko Komadina uz resornu pročelnicu Vesnu Čavar i ravnateljicu Zavoda Senku Kajčić, koji je naglasio da sigurnost građana Primorsko-goranske županije ovisi o kvaliteti voznog parka hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza.

„Vozila hitne pomoći su ispod četiri godine starosti, a sve skupa se radi o stotinjak vozila koje je nužno održavati i nabavljati. U narednoj, i sljedećim godinama, moramo osigurati još po deset vozila da bi zanovili cijeli vozni park saniteta, što je nužno s obzirom na to da sanitet radi jako puno kilometara, a iako je trenutno stanje voznog parka hitne solidno, potrebno je računati da će i on s vremenom ostarjeti”, rekao je župan dodavši da je nabavu vozila Zavod financirao putem kredita iza kojeg stoji Županija.

„Jednostavno, to je dužnost osnivača, a kredit ćemo dijelom podmirivati u okviru financiranja poslovanja hitne, što kroz županijski proračun, što kroz decentralizirana sredstva“, kazao je župan.

Uz zahvale županu i Županiji na hvalevrijednoj investiciji, ravnateljica Kajčić je naglasila da je nabava službenih vozila sanitetskog prijevoza od iznimne važnosti za funkcioniranje zdravstvenog sustava i samog Zavoda. Istaknula je da time Zavod ima male ambulantne kojima opskrbljuje pacijente i brine o njihovom zdravstvenom stanju tijekom transporta. Ujedno, nova vozila pružaju sigurnost, kako djelatnicima, tako i svim korisnicima zdravstvenih usluga, što je od velike važnosti, zaključila je Kajčić.

Zavod za hitnu medicinu PGŽ s novo nabavljenim vozilima raspolaže s 48 vozila za djelatnost hitne medicine, prosječne starosti 3,72 godine. Preuzimanjem djelatnosti sanitetskog prijevoza broj vozila kojima Zavod obavlja svoje djelatnosti je narastao na gotovo 100 vozila. Valja napomenuti kako je tijekom 2023. godine ZZHM PGŽ obavio 31.248 intervencija na terenu te je vozilima Zavoda prijeđeno više od milijun kilometara.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže