Povežite se s nama

Mozaik

Načelnica Viškova primila voditelje i novinare Radija Matejčić

Objavljeno

naNačelnica Općine Viškovo Sanja Udović i njezin zamjenik Denis Mladenić održali su prijem za učenike Juliju Cetinu, Zaru Načinović, Patrika Hosta, Matea Arapovića i Morena Sroka te profesoricu Ninu Dukić Srok. Julija, Patrik i Mateo učenici su 8. razreda Osnovne škole sveti Matej Viškovo, a Zara i Moreno pohađaju 4. razred viškovske osnovne škole. Oni su ujedno i voditelji odnosno novinari školskog Radija Matejčić pod vodstvom Nine Dukić Srok.

Kao jedini predstavnici iz Primorsko-goranske županije sudjelovali su na ovogodišnjoj državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNO. U konkurenciji brojnih škola i školskih radijskih emisija, njihova 10-minutna emisija „Pusne užanci halubajskega kraja“ izabrana je među deset najboljih u cijeloj Hrvatskoj. Emitiranje programa školskog Radija Matejčić Općina Viškovo već godinama sufinancira s oko 1300 eura godišnje.

„Ova simpatična petorka pod vodstvom Nine Dukić Srok nastupila je i na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Viškovo s recitalom na čakavštini „Zemja se moja jubav zove”, a lani su izveli „Recital o halubajskemu kraju“ te oduševili i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Čestitam im na trudu, kreativnosti i što njeguju naše lijepo ČA. Kao što je i predsjednik tada rekao, neizmjerno je važno čuvati čakavsko narječje koje u mnogim krajevima nestaje, a u Viškovu, zahvaljujući i ovoj djeci, ima svoju svijetlu budućnost.“, rekla je djeci na prijemu općinska načelnica Sanja Udović te ih prigodno darivala slatkim paketom i knjigom „Živjenje obastaje“ Jadranke Cetine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže