Povežite se s nama

Na državnom prvenstvu školskih sportskih društava koje je od 24. do 26. travnja održano u Poreču, odbojkašice OŠ „Jelenje-Dražice“ bile su najbolje te osvojile zlatne medalje i laskavu titulu državnih prvakinja. Tim povodom ponosne odbojkašice u pratnji trenera – Amele Curać i Adolfa Juretića te ravnatelja Škole Anta Papića danas je primio općinski načelnik Ervin Radetić, čestitavši im na velikom uspjehu. – Veselim se vašem uspjehu i cijenim ga jer kao bivši sportaš znam da se takve titule ne osvajaju svaki dan. Iza tog uspjeha stoji mnogo rada i truda. Ova općinska uprava podupire svaku izvrsnost, pa tako i onu postignutu na sportskom polju i to treba nagraditi, rekao je načelnik.

Put do osvajanja naslova nije bio nimalo lak, osobito stoga što je u ženskoj odbojci najjača konkurencija. Nakon četiri turnira odigrana na županijskoj razini, jelenske odbojkašice, inače učenice 7. i 8. razreda, plasirale su se u poluzavršnicu u Rovinju i u konkurenciji četiriju ekipa izborile nastup u Poreču, na finalnom ogledu šestero najboljih ekipa u državi, gdje su u završnoj utakmici s 2:0 slavile protiv ekipe iz Sinja. Iako dolaze iz male škole, s manje od 400 učenika, postignuti uspjeh nije slučajan.

Naime, dosad su odbojkaške ekipe Školskog sportskog društva OŠ „Jelenje-Dražice“ tri puta nastupale na državnim prvenstvima na kojima su dva puta zauzele 2. mjesto, a treći nastup očito je bio i „treća sreća“. Kvalitetu Školskog sportskog društva OŠ „Jelenje-Dražice“ potvrđuje i podatak da je to društvo, u konkurenciji 56 društava, odnosno osnovnih škola u županiji, u posljednje dvije godine bilo treće po uspješnosti, kada se gledaju i svi ostali sportovi koje školska djeca treniraju pod okriljem Društva.

Za osvajanje titule državnih prvakinja Općina će 13 talentiranih odbojkašica nagraditi s isto toliko kompleta sportske opreme, prema njihovom izboru.