Povežite se s nama

Vijesti

Nacionalni stožer produžio strože mjere za cijeli Jadran do kraja kolovoza

Objavljeno

na
Odlukom Stožera civilne zaštite RH sve postojeće epidemiološke mjere ostaju vrijediti do kraja kolovoza.

Između ostaloga, produžuje se i važenje odluke koja se odnosi na epidemiološke mjere koje se odnose na Jadransku Hrvatsku, u koju spada i Primorsko-goranska županija.

Mjere za regiju Jadran koje se produžuju, a strože su od nacionalnih mjera koja se odnose na ograničavanje okupljanja, su:

  • zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom i neće sudjelovati više od 1000 osoba, a za isto su i nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave i nadležni županijski stožer dali suglasnost
  • javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 24,00 sata
  • održavanje privatnih svečanosti i okupljanja svih vrsta (uključujući i svadbene svečanosti) u ugostiteljskim i drugim objektima dopušteno je uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ako na svečanosti nije prisutno više od 15 osoba
  • ograničavanje broja gostiju koji mogu istovremeno biti u ugostiteljskim objektima iz kategorije „Barovi*1 kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se uvode nužne epidemiološke mjere kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja dopušten rad, na najviše 1000 gostiju
  • sajmovi i drugi oblici gospodarskih priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi, koji se održavaju na otvorenom prostoru, mogu se održavati samo ako dobiju suglasnosti lokalnog i županijskog stožera
  • sportska natjecanja uz prisustvo gledatelja mogu se organizirati samo ako svi gledatelji i tehničko i organizacijsko osoblje koje je prisutno na natjecanju posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

Online obrazac Grada Rijeke za izdavanje suglasnosti za organizaciju javnih događanja u Rijeci

Odlukom, čije je važenje produljeno na razdoblje od 14. do 31. kolovoza, propisano je da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 50 osoba te organizatori sajmova i gospodarskih priredbi, najkasnije 7 dana prije održavanja događaja moraju od lokalnih stožera (gradskog i županijskog) zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja.

Organizatori lokalnim stožerima šalju tzv. obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.

S tim u vezi Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja kako bi im olakšao slanje spomenute obavijesti/zahtjeva za suglasnost za organizaciju javnog događanja. Obrazac se jednostavno popunjava i elektroničkim putem stiže Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke.

Način izdavanja suglasnosti od strane gradskog i županijskog stožera

Nadležni stožer jedinice lokalne samouprave obvezan je odluku o davanju ili odluku o uskrati donijeti u roku od 2 dana od zaprimanja zahtjeva te istu, zajedno za zahtjevom za izdavanje suglasnosti, dostaviti županijskom stožeru.

Županijsku stožer obvezan je odluku o davanju ili odluku o uskrati suglasnosti donijeti u roku od 2 dana te svoju odluku, ako na zahtjev odgovara isto kao stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave, dostaviti stožeru civilne zaštite jedinice lokalne samouprave.

Ako za javno događanje ili okupljanje, odnosno za održavanje sajma ili drugog oblika gospodarske priredbe jedan od nadležnih stožera da suglasnost, a drugi ju uskrati, županijski stožer je obvezan svoju odluku i odluku lokalnog stožera dostaviti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, koji donosi konačnu odluku o davanju ili odluku o uskrati suglasnosti za održavanje javnog događanja ili okupljanja, odnosno održavanje sajma ili drugog oblika gospodarske priredbe.

Suglasnost za javna događanja s više od tisuću osoba izdaje državni stožer

Iznimno od zabrana i ograničenja iz ove Odluke, mogu se dopustiti i javna događanja ili okupljanja s više od 1.000 osoba, ako za takvo javno događanje ili okupljanje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske da suglasnost.

Do 31. kolovoza produžuju se i sve druge epidemiološke mjere

Do 31. kolovoza produžuju se i sve ostale epidemiološke mjere, koje se odnose na ograničavanje okupljanja, organizaciju javnog prijevoza putnika te rada trgovina i trgovačkih centara, obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski te privremenu zabranu i ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže