Povežite se s nama

Mozaik

Nadbiskup Devčić na Drenovi krstio osmo i deveto dijete u obitelji Puljek

Objavljeno

na

Foto Matej, ViškovoProtekel nedjelje u župi Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi pod misom u 10:30 riječki nadbiskup Ivan Devčić krstio je osmo i deveto dijete Maria i Mirele Puljek, blizance Simona i Jakova Puljek. Uz nadbiskupa, na misi su suslavili župnik vlč. Dražen Volka, vlč. Goran Žan Lebović Casalonga, vlč. Mateo Šutić i đakon Luka Klarica.

Nadbiskup je u prigodnoj propovijedi vezanoj za nedjeljno evanđelje o ozdravljenju gubavca istaknuo kako je guba ono što nas iznutra odjeljuje od Boga i drugog čovjeka, naša duhovna smetnja, naša mana i trebamo moliti Isusa da nam ukloni tu ‘gubu’. U našim svakidašnjim odnosima trebamo se zapitati koja je to moja osobna guba. Gubavac iz evanđelja nije mogao šutjeti o čudu koje mu je Isus učinio. Tako bismo i mi, ponukani Isusovom ljubavlju i dobrotom, trebali razglašavati Njegova silna djela, rekao je mons. Devčić.

Na kraju je istaknuo da onaj koji se istinski susreo s Isusom ne moze ostati šutjeti, ne može svoju radost zadržati samo za sebe. Tako i vi, poručio je nadbiskup roditeljima krštenika, i svojoj djeci razglasujte silna djela Bozja. Mons. Devčić na kraju je obitelji i kumovima čestitao na ovom, za obitelj Puljek, važnom događaju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram