Povežite se s nama

Mozaik

Nagrada ‘Bernardo Bernardi’ dodijeljena je Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHub

Objavljeno

na

Foto: Jure Živković


Na otvorenju “Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini“, uručene su nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u protekloj godini. Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2018. godinu dodijeljena je Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHuba, novog kulturnog centra koji je uređen u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ana Boljar i Ida Križaj Leko pretvorile su RiHub (Ex-Bernardi) u novi riječki kulturni i društveni hub koji daje priliku svima zainteresiranima da se uključe u projekt Rijeka 2020. RiHub je projektiran kao otvorena prostorna co-working platforma, a prostor formira sedam prostornih segmenata: Dnevni boravak, Kafe, Prolaz, Parter (nekonvencionalni radni prostor s potencijalom prihvaćanja povremenih izvedbenih događaja), Galerija (klasični uredi s radnim međuprostorima), Učionica i Podrum (prostor za izlaganja i audio/video eksperimentiranja) koji se međusobno preklapaju i nadopunjuju te omogućavaju 24/7 režim korištenja. Građevinske i interijerske intervencije, kao i izbor namještaja i kolorita, stvorile su iznimno fluidan prostor, osobito uspješno interpolirajući galeriju u centralni izložbeni prostor RiHuba. 

Radove “Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. Godini” ocjenjivao je stručni žiri koji je ove godine bio sastavljen od međunarodnih gostiju, a to su Maruša Zorec (Slovenija), Pippo Ciorra (Italija) i Vedran Mimica (SAD), kao i domaćih članova Stručnog savjeta UHA-e, a to su Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram