Povežite se s namaU prostorijama hotela Jadran, završetak godine obilježen je svečanom sjednicom Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Uz razgovor o gospodarskim temama, zakonodavnim ograničenjima te trenutnim okolnostima u poslovnom okruženju, podnijet je izvještaj o radu i poslovanju za proteklu godinu.

Kao predstavnik Primorsko-goranske županije, sjednici je prisustvovao zamjenik župana Marko Boras Mandić u pratnji pročelnice UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melite Raukar.

“Unatoč otežanim prilikama u poslovnom okruženju, u našoj županiji uvijek ima mjesta za radovanje. I ove godine možemo s ponosom govoriti o našim obrtnicima. Suradnjom Županije sa županijskom Obrtničkom komorom cilj je stvoriti i poticati uvjete pogodne za realizaciju konkurentnog gospodarstva te edukaciju ljudskih kadrova. U ime Primorsko-goranske županije čestitke svima na napornom i uspješnom radu. Upravo vi ste naša snaga i generator rasta i na tome vam se zahvaljujem”, poručio je Boras Mandić.

Predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil osvrnuo se na političku nestabilnost prisutnu u 2016. godini istaknuvši osnovnu problematiku s kojom je gospodarstvo suočeno – rad na crnom tržištu, potrebu uvođenja dualnog sustava obrazovanja te prekvalifikacije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Unatoč tome, istaknuo je Kratohvil, u ovoj godini otvoreno je 150 radnih mjesta više nego u prošloj.

“U protekloj godini zabilježeni su pomaci i napredni trendovi a ekonomski pokazatelji ohrabruju. Nadamo se da će tako i ostati i u godini koja je ispred nas”, rekao je predstavnik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka Zlatko Mičetić. Mičetić se osvrnuo i na donešenu Strategiju rada u komori za period od 2017-2020. godine čiji je glavni fokus upravo jaki poticaj na poduzetništvo.

Najuspješnijim obrtnicima dodijeljene su nagrade i priznanja za iznimna postignuća. Uz nagradu “Vrijedne ruke” koja se dodjeljuje obrtnicima s najmanje 20 godina obrtničkog statusa, dodijeljene su i nagrade za životno djelo onima koji dugi niz godina potiču tradicionalne obrtničke vrijednosti, solidarnost, zajedništvo, marljivost, edukaciju te svojom aktivnošću pridonose boljoj kvaliteti struke.