Povežite se s nama

Vijesti

Nagrađeni učenici generacije riječkih osnovnih škola, evo tko je sve na popisu

Objavljeno

na
Završetkom školske godine, tradicionalno je u Salonu Grada Rijeke održan prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola.

Riječ je o učenicima koji su se tijekom osmogodišnjeg školovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazali i u mnogim izvannastavnim, izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima te podizanju ugleda svoje škole.

Čestitke njima, njihovim roditeljima i profesorima uputili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj.

„Znanje je nešto što vam nitko nikada ne može oduzeti i budite na to ponosni“, čestitao je gradonačelnik Filipović dodavši kako je ovaj uspjeh rezultat truda uloženog, od prvog razreda pa sve do zadnjeg dana osnovnoškolskog obrazovanja. „Pred vama su novi izazovi, upisi u srednje škole, ali prije svega vam želim jedno dugo toplo ljeto, da se dobro odmorite i uživate, jer ste to zaslužili“. Filipović je dodao i kako Grad Rijeka već dugi niz godina omogućuje i stipendije za učenike po nekoliko kriterija, između ostalog i na temelju izvrsnosti te pozvao nagrađene učenike da apliciraju i za dobivanje stipendije u svom daljnjem školovanju.

U ime svih nagrađenih učenika obratila se Petra Petelin, učenica generacije Osnovne škole Ivan Zajc koja je zahvalila svima koji su ih pratili na njihovog dosadašnjem putu, profesorima i roditeljima. „Budućnost je pred nama i vjerujem kako ćemo nastaviti istim putem, učiti, raditi i stjecati nova znanja i vještine kako bismo postali mladi odgovorni ljudi na kojim počiva budućnost našeg grada i države“, rekla je Petelin.

Svim nagrađenim učenicima uručeni su prigodni pokloni.

Prijemu je nazočila je Korina Barak, učenica srednje Škole za primijenjenu umjetnost, dobitnica Godišnje nagradu “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2021/22.

Učenici generacije riječkih osnovnih škola su:

Antea Marušić,  OŠ-SE Belvedere
Vita Ropac, OŠ Brajda
Lea Ružić, OŠ Centar
Paola Frankola, OŠ-SE Dolac
Leonora Braut, OŠ Eugen Kumičić
Zara Skorin, OŠ Fran Franković
Elisa Brusić, OŠ-SE Gelsi
Rebeka Marasović, Baletna škola
Nina Pavletić, OŠ Gornja Vežica
Petra Petelin, OŠ Ivana Zajca
Aurora Galović, OŠ Kantrida
Loren Aćimović, OŠ Kozala
Dora Stanković, OŠ Nikola Tesla
Leon Šepić, OŠ Pećine
Marko Saršon, OŠ Pehlin
Neo Vidmar, OŠ Podmurvice
Koni Dubrović, OŠ-SE San Nicolo
Nika Krculić, OŠ Srdoči
Dorijan Kancijanić, OŠ Škurinje
Andro Mihić, OŠ Trsat
Karla Golenko, OŠ Turnić
Jakov Rubinić, OŠ Vežica
Andrej Kuštera, OŠ Vladimir Gortan
Elena Lenac, OŠ Zamet
Tashi Meret Benker, Waldorfska škola

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram