Povežite se s nama

Sport

Najavljen 19. međunarodni karate turnir Croatia Open s 2.000 natjecatelja

Objavljeno

na
Od 4. do 6. listopada u dvorani Centra Zamet održat će se devetnaesto izdanje Croatia Opena, jednog od najvećih europskih turnira u karateu, koji će ove godine okupiti rekordni broj natjecatelja.

Croatia Open okupit će oko 2000 natjecateljica i natjecatelja koji dolaze iz čak 26 zemalja, koji će se  natjecati u brojnim kategorijama. Radi se o kvalifikacijskom turniru za mlađe uzrasne kategorije za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Čileu.

Turnir su najavili direktor turnira Mišo Berak, glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Darko Šimunec,  v.d. pročelnika gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu Renato Kostović te karatist kluba TAD Rijeka Boran Berak.

„Rijeka je centar karatea u Hrvatskoj, većinu reprezentacije čine upravo članovi klubova Rijeke i okolice, a nositelji mnogih medalja na svjetskim i europskim prvenstvima dolaze upravo iz Rijeke. Može se reći kako se karate postavlja kao jedan od glavnih riječkih sportova, a Croatia Open kao najveće međunarodno sportsko natjecanje u Rijeci“, kazao je direktor turnira Berak.

Croatia Open se u Rijeci prvi put održao 2009. godine, a prema riječima Darka Šimunca, glavnog tajnika Hrvatskog karate saveza, u tom je periodu postao jedan od najkvalitetnijih turnira u ovom dijelu Europe, koji kvalitetom i kvantitetom raste iz godine u godinu.

Prvi čovjek gradskog Odjela za sport kazao je kako će grad i ove godine podržati ovo značajno međunarodno natjecanje, koje na najljepši mogući način predstavlja Rijeku i čitav ovaj kraj. Osim što će financijski podržati natjecanje kroz Program javnih potreba u sportu, organizatorima je na raspolaganju i korištenje Centra Zamet bez naknade.
„Grad Rijeka stoji iza ovog natjecanja u cilju daljnje popularizacije karatea i poticanja mladih da se bave ovim sportom“, kazao je pročelnik Kostović, poželjevši uspješnu organizaciju ovog velikog natjecanja.

Član Karate klub TAD Boran Berak istaknuo je brojke koje najbolje opisuju značaj turnira: na natjecanje se prijavio rekordan broj karatista, iako se gotovo istovremeno odvija i premier liga u Moskvi, u organizaciji uključeno je oko 150 ljudi, a potporu daje 40-ak većinom mladih volontera. Pored natjecatelja, očekuje se još 600-tinjak osoba u pratnji, koji su svi popunili hotelske kapacitete u Rijeci, Opatiji i Kastvu.
„Iako zbog natjecanja u Moskvi u Rijeku ne dolazi velik broj seniora, uspjeli smo privući rekordan broj natjecatelja. Bez obzira što neće doći veći broj seniora, u seniorskoj kategoriji do 67 kilograma u kojoj se natječem prijavljeno je preko 30 natjecatelja“, kazao je karatist Boran Berak, koji se nakon nekoliko godina pauze ponovno natječe u Rijeci, a na ovo natjecanje te premier ligu u Madridu vidi kao stepenice prema Olimpijskim igrama u Tokiju.

Program turnira započinje u petak u 16 sati natjecanjem kadeta, nastavlja se u subotu od 9 sati kada će svoje vještine predstaviti juniori, mlađi seniori i seniori, a završava nedjeljnim programom kada su na rasporedu kate svih kategorija te para-karate za osobe s invaliditetom. Svečano otvaranje turnira održat će se u subotu u 19,30 sati, nakon kojeg će uslijediti atraktivno finale juniorskih ekipa.

Organizator karate turnira Croatia Open je Hrvatski karate savez, uz tehničku organizaciju Karate kluba TAD Rijeka, pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram