Povežite se s nama

14. siječnja u organizaciji MRK Kozale i udruge 128.brigada HV-a „Sv. Vid“ održat će se 25. izdanje memorijalnog rukometnog turnira “Zvonimir Škerl” u čast i sjećanje na tragično poginulog kapetana tog kluba koji je 1991. godine na ličkom ratištu ostavio život za svoju domovinu.

Ovaj je rukometni turnir od samih početaka bio zamišljen kao druženje prijatelja i suigrača njihovog Zvonimira kako bi se održalo sjećanje na tog sjajnog rukometaša i čovjeka koji je ponosno branio boje svojega kluba, ali i svoje domovine Hrvatske u Domovinskom ratu. Nakon veterana, turnir je prepušten mlađim rukometašima, onima pred kojima je velika rukometna budućnost pa su tako mnogi današnji reprezentativci Hrvatske svoje rukometno znanje stjecali upravo na tom turniru.

Ove godine, kako se radi o 25. obljetnici, na turnir su pozvali seniorske momčadi. Uz prvu ekipu Kozale, na turniru će nastupiti RK PPD ZAGREB, RD RIKO RIBNICA iz Slovenije te riječki RK ZAMET.

O rukometnom klubu Zagreb ne treba ni trošiti puno riječi. Radi se o najboljoj sportskoj momčadi u povijesti države, dvostrukom prvaku Europe te ekipi koja nastupa u SEHA ligi. Riko Ribnica je trenutno vodeća momčad slovenskog prvenstva te nastupa u skupinama Kupa EHF-a. Ribnica daje dva reprezentativca Slovenije od kojih jedan odlazi na Svjetsko prvenstvo u Francusku s izabranicima Veselina Vujovića. Njegovo ime je Nik Henigman. Naš riječki Zamet je oduševio sve ljubitelje rukometa ovogodišnjim nastupima u Kupu EHF kada su eliminirali etablirane momčadi poput US Creteila i CSM Bucuresta. U redovima Zameta se nalazi četvero igrača iz kozalske škole rukometa što organizatore posebno veseli. Radi se o Filipu Glavašu, Tinu Lučinu, Dariu Jeličiću i Marinu Soriću.

Turnir započinje u 11 sati ujutro u dvorani „Dinko Lukarić“ na Kozali:

11:00   RK Zamet- RD Riko Ribnica (Slo)
12:20   Otvaranje turnira i odlazak delegacija na groblje
13:00   PPD Zagreb- MRK Kozala
14:30   Revija škole rukometa
16:00   Utakmica za 3.mjesto
18:00   FINALE
19:20   Podjela nagrada i zatvaranje turnira

Cijeli turnir ima i humanitarnu notu. Umjesto naplate ulaznica odlučili su pozvati sve gledatelje, ali i sudionike turnira da donacijom konzervirane i trajne hrane, mlijeka ili higijenskih potrepština pomognu našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Na ulazu u dvoranu će se nalaziti ljubazne djelatnice Socijalne samoposluge Rijeka kod kojih se mogu ostaviti donacije.  Svoje donacije su već velikodušno prikupili pripadnici udruge 128.brigade „ Sv. Vid“ u vidu 50kg hrane koja će biti uručena na samom turniru.