Povežite se s namaPrijateljski malonogometni susret između reprezentacije Italije i Hrvatske, koji je zakazan za 23. rujna u 19:30 sati u sportskoj dvorani Marino Cvetković, najavljen je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u restoranu binaco&nero.

Boris Durlen, predsjednik komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, Mato Stanković, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije i predsjednik Sportskog saveza te Igor Puž, ispred organizacijskog odbora otkrili su detalje vezane uz veliki sportski spektakl na kojem će aktualni europski prvaci odmjeriti snage s našom reprezentacijom.

– Grad Opatija ima privilegiju ugostiti ovako jaku utakmicu, pogotovo što igramo protiv Italije, aktualnih prvaka Europe, koji su nakon dugo vremena uspjeli skinuti Španjolsku s trona. Želio bih se zahvaliti predsjedniku HNS-a koji je dao prijedlog da se utakmica održi u Opatiji, ali i svim opatijskim akterima koji su dali podršku i pomogli u realizaciji utakmice, istaknuo je Boris Durlen te napomenuo da rezultat nije imperativ, nego kvalitetne pripreme za naredno natjecateljsko razdoblje.

Izbornik Mato Stanković sastavio je popis kandidata na kojemu se nalaze Saša Babić (Pesarofano), Kristijan Grbeša (Nacional), Vedran Matošević (Nacional), Luka Perić (Nacional), Franco Jelovčić (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Jakov Grcić (Split Tommy), Ivo Jukić (Split Tommy), Duje Bajrušović (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Matija Capar (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Franko Bilić (Ekonomac), Maro Đuraš (Square), Marinko Šamija (Square) i Duško Martinac (Vrgorac).

– Nakon utakmice protiv Belgije, po drugi put smo u Opatiji. Utakmica s prvakom Europe veliki je izazov, no kako smo prije nekoliko godina zajednički odlučili da radimo pripreme s jačim reprezentacijama jer jedino tako možemo rasti i raditi na kvaliteti. Vrlo je teško komparirati naše reprezentacije po svim aspektima. Sve je na strani Talijana, a za one koji nisu  upoznati sa situacijom u futsalu, treba istaknuti da je njihova reprezentacija sastavljena isključivo od Brazilaca, koji su dobili talijansko državljanstvo te da su možda dva igrača Talijani. Trenutno smo bez četiri ključna igrača koja su nam jako bitni, i želimo vidjeti na koga možemo računati, pogotovo što je ovo  vrlo mlada reprezentacija. U posljednje tri godine iz treće jakosne skupine ušli smo u prvu jakosnu skupinu tako da u kvalifikacijama ne očekujemo jake protivnike, istaknuo je Mato Stanković.

– Zahvalio bi se HNS-u koju je dao inicijativu da se jedna utakmica odigra u našem gradu. Grad Opatija, kao i Sportski savez definitivno stoje iza ovog projekta koji je vrlo važan za naš grad. Ovim putem moram pohvaliti predstavnika naše članice, AK Opatija motorsport, koji se prihvatio velikog posla s organizacijom ove utakmice. Obzirom na dosadašnja iskustva, ne sumnjam da će i ova manifestacija biti organizirana na visokom nivou, napomenuo je Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije.

– Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu i podrže našu reprezentaciju. Dvorana će biti otvorena sat vremena prije utakmice, a karte se mogu kupiti na ulazu u sportsku dvoranu po cijeni od 30 kuna., dok je ulaz za djecu do 10 godina, slobodan. Također, u poluvremenu svoje nogometne vještine pokazati će morčići iz NK Opatija, istaknuo je Puž te se zahvalio sponzorima koji su podržali ovu manifestaciju.

– Koristim priliku da se zahvalim tvrtki Auro Domus kao generalnom pokrovitelju utakmice, Gradu Opatiji i Automatic servisu i svima ostalima.