Povežite se s nama

U subotu, 10. rujna 2016. godine, s početkom programa u 10,00 sati na stadionu Kantrida, održat će se Hrvatski olimpijski dan, sportska manifestacija u povodu godišnjice osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ove godine manifestacija će djelovati pod krilaticom „Iz Rija na Kantridu“ te će u zraku zavijoriti Olimpijska zastava zahvaljujući iskusnim članovima padobranskog kluba „Krila Kvarnera“ u čijem skoku će posjetitelji moći uživati odmah po početku programa. Nakon pozdravnog govora i osvrta na nedavno završene Olimpijske igre u Rio de Janeiru, posjetitelji će imati priliku zaigrati na riječkom stadionu gdje će se održati natjecanje roditelja i djece te revijalno natjecanje uzvanika. Sportskim terenima prošetat će i naši olimpijci, a Foto Kurti pobrinut će se zabilježiti šaljive trenutke. 

Zajednica sportova PGŽ i Riječki sportski savez u suradnji s klubovima omogućuju direktan pristup brojnim sportovima, komunikaciju s malim sportašima i trenerima koji su Vam na raspolaganju u sredinama u kojima živite i radite.  Proteklih godina održavanjem HOD-a na Korzu poticali smo građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom. U olimpijskoj godini stadion Kantrida na dva sata postat će mini olimpijsko selo, poručuju organizatori.

Promovirajući važnost bavljenja sportom, Klub riječkih olimpijaca i Savez školskih sportskih društava PGŽ pokrenuli su projek „Olimpijci u školskim klupama“. Tijekom prvog tjedna škole organizirani su posjeti osnovnim školama. Vaterpolist Samir Barać i košarkaš Aramis Naglić posjetit će Osnovnu školu Kantrida, atletičarka Vera Begić i aktualni vaterpolist sa srebrnom medaljom iz Rija, Ivan Krapić, Osnovnu školu Gornja Vežica, a boksač Mario Šivolija pozdravit će učenike Osnovne škole Kozala.