Povežite se s nama


U organizaciji udruge PaRiter i još nekoliko njihovih partnera u Rijeci će se u srijedu, 01. lipnja 2016. godine, održati prosvjed u znak potpore Borisu Jokiću i njegovim suradnicima, odnosno traži se provođenje reforme obrazovnog sustava.

Evo što su organizatori poručili tim povodom:

U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo.

Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske!

Iz tog razloga će se diljem Hrvatske, na isti dan, u isto vrijeme, organizirati prosvjedi podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Podršci se priključuje i Rijeka stoga dragi roditelji, učenici/ce, profesori/ce, učitelji/ce, odgajatelji/ice, ravnatelji/ce, studenti/ce, ali i svi ostali prosvjetni djelatnici/ce i građani/ke – pridružite nam se na prosvjedu podrške u srijedu 1.lipnja u 18h, u Rijeci, na popularnom Kontu, odnosno ispred hotela Continental.

Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama.

Ukoliko kao organizacija civilnog društva, sindikat, obrazovna institucija i sl. želite podržati prosvjed ili nam se pridružiti kao suorganizatori, javite se s pismom podrške na udrugapariter@gmail.com, poručili su organizatori.