Povežite se s nama

Vijesti

Najavljen prosvjed u srijedu na Korzu protiv obnove broda Galeb

Objavljeno

naRiječani su posljednjih mjeseci vrlo podijeljeni kad je u pitanju obnova broda Galeb koji je već više godina u gradskom vlasništvu. Iako su oni koji su protiv obnove broda novcem iz gradskog proračuna nešto glasniji, naročito na društvenim mrežama, gradonačelnik Vojko Obersnel ne pokazuje nikakvu namjeru odustajanja od realizacije tog projekta za koji se još točno ni ne zna koliko će koštati, iako su sve dosadašnje projekcije već “probijene”.

Mnogi vijećnici problematičnim smatraju i što bi nakon obnove godišnje gradski proračun održavanje Galeba koštalo navodno čak oko pet milijuna kuna.

U srijedu, 24. srpnja, s početkom u 09:30 sati zakazan je nastavak sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke te bi se tom prilikom napokon trebala dati mogućnost vijećnicima da glasaju za ili protiv kreditnog zaduženja u iznosu od 44 milijuna kuna. Na protekloj sjednici odnos snaga bio je potpuno izjednačen 18-18, a sada je neizvjesno hoće li nezavisni vijećnik Marinko Koljanin i vijećnici Liste za Rijeku ipak promijeniti stav i pružiti potporu gradonačelniku i po ovom pitanju.

Oni koji su protiv kredita i obnove Galeba putem društvenih mreža najavili su kako će na Korzu ispred zgrade gradske uprave tog dana u 09:00 sati održati prosvjedno okupljanje kako bi vijećnicima dali jasno do znanja koji je njihov stav.

Podsjetimo kako je Obersnel koncem prošlog tjedna za HTV izjavio kako će brod Galeb biti uređen po planu bez obzira na odluku Gradskog vijeća.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram