Povežite se s nama


Iznimno skupe cijene grijanja, a prema svim dostupnim podatcima Rijeka ima najskuplji trošak centralnog grijanja u Hrvatskoj, i dalje je gorući problem u glavnom gradu Primorsko-goranske županije.

Nakon što je Energo nedavno odlučio ignorirati zaključak Gradskog vijeća Grada Rijeke prema kojem bi 35-postotno poskupljenje uvedeno u prosincu bilo građanima barem “razbijeno” na rate tijekom ljetnih mjeseci, bilo je i za očekivati da će građanska inicijativa Protiv skupog Energa organizirati novi prosvjed.

On je ovog četvrtka upravo i najavljen, a održat će se prosvjedni marš od sjedišta Energa u Ulici Dolac pored Teatra Fenicea sve do gradskog poglavarstva na adresi Korzo 16. Prosvjed će se održati 8. travnja s početkom u 17 sati.

Podsjetimo, prvi prosvjed protiv Energa održan je početkom veljače kad se po izuzetno hladnom vremenu okupilo čak oko 500 građana, pa je za očekivati kako će ovog puta odaziv biti još veći.

Spomenimo i kako je upravo ovog četvrtak na Radio Rijeci gostovao čelni čovjek Energa Sanjin Kirigin te je rekao kako smatra da većina građana ipak ne želi prestanak rada Energa, no o tome će se ipak odlučiti putem anketnih listića koji su ovih dana počeli stizati na adrese Riječana.