Povežite se s namaOvog tjedna je predstavljen službeni program ovogodišnjeg Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji.  I ove godine očekuje nas raznovrstan program sačinjen od ukupno 25 glazbenih dokumentarnih filmova te mnoštva popratnih sadržaja uz atraktivne filmske i glazbene goste.

Neformalnim druženjem u zagrebačkom Plavom filmu predstavljen je program Solo Positivo Film Festivala iz čega se dalo naslutiti kako će ovogodišnji program ponovno biti u ‘solo positivo’ duhu te opatijskoj publici priuštiti pravi filmski, glazbeni i gastronomski doživljaj. Prisutne je na samom početku pozdravio direktor festivala Admir Ćulumarević koji je istaknuo zadovoljstvo što će se festival i ove godine održati u Opatiji te time nastaviti uspješno pozicioniranje na mapi važnih kulturnih događanja u jugoistočnoj Europi. Ćulumarević nije krio zadovoljstvo odabirom filmova ovogodišnjeg izbornika festivala, uglednog  njemačkog redatelja Uli M. Schueppela posebno ističući vrlo angažirane teme inspirirane glazbom i glazbenicima.

Službeni program ove godine čine čak četiri kategorije. U natjecateljskoj kategoriji bit će prikazano osam filmova u konkurenciji za ovogodišnje laureate, a ove godine posebno je iznenađenje nova kategorija „Regio’n’Roll“ u kojoj će biti predstavljeno šest filmova iz regije. Posjetitelje očekuje i retrospektiva u sklopu koje će biti prikazani svi dosadašnji pobjednici festvala. Ovogodišnja zemlja partner je Italija, a najavljeno je pet uradaka talijanskih autora koje će publika ove godine imati prilike vidjeti u Opatiji.

Organizatori su i za ovu godinu pripremili raznovrstan glazbeni program gdje će se naći za svakoga ponešto. Festival će otvoriti  Ljetno kino koji će zasigurno rasplesati publiku, a u sklopu festivalskog tjedna nastupit će i poznati glumac Filip Šovagović sa svojim bendom The Painkillers te redatelj Danilo Šerbedžija i njegovi Greaseballsi.

Direkcija Solo Positivo Film Festivala najavila je da su od srijede u prodaji i prvi paketi festivalskih ulaznica koji se do 30.6. mogu kupiti po cijeni od 150 kuna na www.mojekarte.hr te na prodajnim mjestima Festivala Opatija u samoj Opatiji (Ljetna pozornica) i u Rijeci. Cijena festivalske ulaznice od 1.7. do 31.7. iznosit će 180 kuna.