Povežite se s nama

Vijesti

Najavljen treći Studentski kongres zaštite zdravlja – Sanitas u Rijeci

Objavljeno

na
Studentski kongres zaštite zdravlja – Sanitas prvi je kongres ove tematike na Sveučilištu u Rijeci. Radi se o stručno-znanstvenom kongresu čija su ciljna publika studenti biomedicinskih smjerova i prirodnih znanosti iz Hrvatske i šire regije.

Do sada održana su dva kongresa na Medicinskom fakultetu sveučilišta u Rijeci, a po treći put kongres će se održati 19., 20. i 21. lipnja 2020. godine na internet platformi Zoom. Tri dana kongresa uključuju  predavanja stručnjaka raznih područja, studentska usmena i poster izlaganja i radionice. 

Tematika zaštite zdravlja, odnosno prevencije trenutno je u fokusu suvremene medicine. Edukacijom sudionika o aktualnim problemima omogućava se stjecanje dodatnih znanja koja nisu obuhvaćena fakultetskim obrazovanjem te se sudionike potiče na sudjelovanje u istraživanjima i suradnju.

Također, ovaj kongres podiže razinu osvještenosti i skrbi o vlastitom zdravlju i načinu života u općoj populaciji što pomaže u prevenciji nezaraznih kroničnih bolesti. Edukacijom javnosti nastoji se umanjiti i problem zaraznih bolesti koje se mogu izbjeći ali i problem moderne medicine, kao što je prekomjerna uporaba antibiotika te zdravstveni problemi koji nastaju zbog suvremenog načina života.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram