Povežite se s nama

Sport

Najavljena 18. jedriličarska regata “S vjetrom kroz tišinu”

Objavljeno

naOvog vikenda, od 26. do 28. travnja, održava se promotivna jedriličarska regata za gluhe i nagluhe osobe i osobe s invaliditetom udruge „S vjetrom kroz tišinu“.

Regata se već 18. godinu tradicionalno održava u travnju, s ciljem promocije jedrenja za osobe s invaliditetom i rada udruge, a sudionici regate, koja startati u petak u 10.30 sati iz lučice Carevo, plovit će od Kraljevice do otoka Raba i Krka te nazad.

Događaj su najavili predsjednik i dopredsjednik udruge, Alen Vidović i Damir Herega, istaknuvši kako će na regati sudjelovati 40-tak natjecatelja među kojima 20-tak gluhih i nagluhih osoba te 4 osobe s tjelesnim oštećenjem, uključujući i goste iz Nove Gradiške, Zagreba i Italije.

Vidović je izdvojio kako će regata sa šest jedrilica po prvi puta krenuti s vezova udruge na novouređenoj lučici Carevo, uz upravljanje iskusnih i educiranih skipera koji imaju iskustva s radom s osobama s invaliditetom. Regatu će popratiti i udruge iz Irske i Češke koje su zainteresirane za projekt „S vjetrom kroz tišinu“, unutar kojeg se vrši nadopuna znakovnog jezika za gluhe i nagluhe znakovima vezanima uz jedrenje i plovidbu. Prema riječima Damira Herege, radi se o jedinstvenom poduhvatu u unaprjeđenju komunikacije na moru.

„Prepoznali smo važnost komunikacije na brodu gdje se koristi specifičan, nesvakidašnji jezik koji osobama oštećena sluha omogućava sudjelovanje u rekreativnom i regatnom jedrenju“, rekao je Herega kazavši da je osnovna tendencija udruge uniformirati i univerzalizirati komunikaciju na fluidan način s čim manje nesporazuma. Predstavnici udruge zahvalili su svima koji podržavaju njihov rad, ponadali se lijepom vremenu te pozvali sve zainteresirane da prisustvuju isplovljavanju.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram