Povežite se s nama

Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH, namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju, održat će se tijekom travnja u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin. Radionice će za učesnike biti besplatne, budući da su sufinancirane sredstvima projekta EnterYOUTH, a nakon održanih radionica, RRA Porin d.o.o. će odabrati deset sudionika kojima će izraditi poslovne planove.

Projekt EnterYOUTH  provodi se unutar prekograničnog programa Slovenija – Hrvatska, u razdoblju od 1. ožujka 2014. do 17. lipnja 2015.  Vodeći partner projekta EnterYOUTH je Grad Rijeka, a partneri su: Regionalna razvojna agencija Porin, Ekonomski fakultet Rijeka, Šolski center Ptuj i Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj.

U sklopu projekta planirane su aktivnosti i radionice namijenjene učenicima srednjih škola, studentima, nezaposlenim mladim osobama i poduzetnicima početnicima, s ciljem upoznavanja osnova poduzetništva i razvoja njihovih ideja. Cilj projekta je osnaživanje mladih poduzetnika i poticanje poduzetništva među mladima, u suradnji s lokalnim partnerstvima.

Na  konferenciji za medije kojoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Miroslav Matešić, savjetnica za izradu i provedbu programa u Odjelu gradske uprave za poduzetništvo te ujedno i voditeljica projekta, Tina Ragužin, direktor Riječke razvojne agencije Porin, Ernest Cukrov, te Ana Babić i dr.sc. Ivan Frančišković s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, predstavljene su aktivnosti projekta koje su već održane te najavljene nove.
U sklopu projekta EnterYOUTH tijekom travnja 2015. planirane su tri radionice namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju:

  • 10. travnja – radionica „Osnove poduzetništva i ispitivanje poduzetničkog potencijala“,
  • 17. travnja – radionica „Izrada poslovnog plana i mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata“ i
  • 24. travnja – radionica „Sistem prodaje i marketinga za uspjeh u ekonomiji današnjice /digitalni marketing, društvene mreže, pregovaranje“.

Nakon radionica, bit će odabrano 10 najboljih sudionika kojima će Razvojna agencija Porin izraditi poslovne planove. Sve navedene aktivnosti bit će besplatne za sudionike, s obzirom na to da su sufinancirane projektom EnterYOUTH.

Mladi poduzetnici početnici, odnosno mlade osobe s poslovnim idejama svoj interes za sudjelovanjem na radionicama mogu iskazati putem e-maila ili telefonom na slijedeće kontakte:

Na konferenciji za medije najavljena je i edukativna igrica, zamišljena kao virtualno poduzeće, gdje osoba simulira poslovne projekte, od osnivanja tvrtke, zapošljavanja, upravljanja troškovima itd., kao i web aplikacija za izradu poslovnog plana koja će biti dostupna i u verziji za iOS i Android platforme. Igrica i aplikacija će biti javno dostupne na službenim stranicama projekta http://enteryouth.eu.

Također se predviđen posjet prekograničnim partnerima u Sloveniji u svrhu razmjene znanja i iskustava.

Grad Rijeka