Povežite se s nama


Gradonačelnik Vojko Obersnel danas je predstavio čitav niz projekata cestogradnje, ukupne vrijednosti od čak 45 milijuna kuna. Tako bi do travnja 2017. trebala biti dovršena rekonstrukcija raskrižja Škurinjska draga s kojeg se s Osječke ulice skreće prema naselju Škurinje, odnosno u Ulicu Ive Lola Ribara. Riječ je o opsežnom zahvatu koji predviđa izgradnju još jedne prometne trake na raskrižju, kako bi se omogućila bolja protočnost prometa.

Grad Rijeka je za ovaj projekt, vrijedan 6 milijuna kuna, uspio dobiti dva milijuna kuna putem MUP-ovog natječaja u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u RH. Radovi bi trebali biti gotovi do travnja 2017. godine. Do tada bi se trebali završiti i radovi na cesti na Diračju. U funkciju će se staviti postojeći podvožnjak ispod zaobilaznice i time omogućiti povezivanje naselja Diračje s naseljem Martinkovac. Vrijednost radova, koji počinju u prosincu je 4,1 milijun kuna.

Do kraja godine počinju radovi i na dugoočekivanoj cesti – odvojku na vrhu Ulice Ive Lole Ribara koji bi trebao povezati Škurinje s cestom Drenovski put. Riječ je o izuzetno važnoj cesti jer prolazi kroz područje Boki, koje u zadnje vrijeme doživljava intenzivnu gradnju urbanih vila.

Uz cestu se gradi i sva potrebna infrastruktura, a ukupna vrijednost radova je oko 6,6 milijuna kuna. Rok za realizaciju je 7 mjeseci pa bi cesta trebala biti u funkciji tijekom lipnja sljedeće godine. U tijeku je i izgradnja ceste na Martinkovcu, kao preduvjet za nastavak stambene izgradnje, kako od strane privatnih investitora, tako i za nastavka projekta realizacije POS-ovih stanova. Ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od 19 milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi krajem ove ili početkom iduće godine.

Gradonačelnik je najavio i značajne infrastrukturne radove u cestogradnji koji počinju iduće godine: izgradnja pristupne ceste poslovno-radnoj zoni Bodulovo, prometnice uz novi stadion na Rujevici s pratećom komunalnom infrastrukturom te nastavak izgradnje Sveučilišne avenije.

Grad Rijeka