Povežite se s namaU Opatiji je u ponedjeljak održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno drugo izdanje Opatijskog sportskog dana, manifestacije koja će se održati u četvrtak 10. rujna na prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković.

Organizatori manifestacije su Športski savez Grada Opatije i Grad Opatija – prijatelj djece, u suradnji s Društvom “Naša djeca” Opatija i Klubom za športsku rekreaciju Gorovo.

Ovogodišnje izdanje Opatijskog sportskog dana, kojim će se ujedno obilježiti Hrvatski olimpijski dan, održat će se pod motom “Reci DA sportu u Opatiji!”.

Na tiskovnoj konferenciji su sudjelovali Fernando Kirigin, predsjednik Športskog saveza Grada Opatije, Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija, Fredi Glavan, ravnatelj Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i Dalibor Korenić, direktor Kluba za športsku rekreaciju Gorovo.

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza aktivnosti. Iako će naglasak biti na sportu, promovirat će se sve opatijske udruge koje su izrazile želju za sudjelovanjem, a njihova djelatnost obuhvaća sport, rekreaciju, aktivnosti za djecu, projekt Zdravi grad ili akciju Grad Opatija – prijatelj djece.

S obzirom na to da će Opatijski sportski dan ove godine organizirano posjetiti 575 učenika opatijskih osnovnih škola, program aktivnosti je raspoređen u dva gotovo identična bloka.

„S prvim dijelom programa, koji je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda, krećemo u 8,45 sati, dok će drugi dio, namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda, početi u 11,30 sati. Ovim putem pozivam i sve ostale građane da dođu i budu dio Opatijskog sportskog dana“, rekao je Kirigin, pohvalivši suradnju sportskog saveza s Fredijem Glavanom, ravnateljem Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija.

„Ja se nadam da će Opatijski sportski dan postati tradicija i da će se obilježavati svake godine, a upravo iz tog razloga mi smo ga ove godine uveli u curriculum škole“, istaknuo je Fredi Glavan.

Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija, podsjetila je da je Opatijski sportski dan prošle godine dobio povelju za Naj-akciju, što je najveće javno priznanje koje Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske dodjeljuje u okviru akcija Gradovi i općine – prijatelji djece. Pozvala je svu djecu i roditelje da dođu i odaberu sport ili aktivnost koja ih zanima i putem koje bi kvalitetno mogli ispuniti svoje slobodno vrijeme.

Kako je najavio Dalibor Korenić, kompletan program je osmišljen na način da privuče i okupi što je moguće više djece. Plato ispred dvorane bit će prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, a prisutnima će se predstaviti tridesetak sportskih klubova i udruga s područja grada Opatije. U samoj dvorani, koja će biti podijeljena na trećine, odvijat će se prezentacija košarke, malog nogometa, odbojke, rukometa, speed badmintona i tenisa.

Za ovu prigodu Športski savez Grada Opatije izdao je drugo izdanje brošure u kojoj su navedeni osnovni podaci o svim aktivnim članicama saveza, s naglaskom na poziv mladima, a onda i svima ostalima, da se aktivno bave sportom. Svi zainteresirani besplatni primjerak brošure mogu dobiti na Opatijskom sportskom danu.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Opatija, Radnik Opatija, Podravka, McDonald’s i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

Kompletan program možete pogledati ovdje.