Povežite se s nama

Mozaik

Najljepše i najneobičnije mačke Europe ovog vikenda u Rijeci

Objavljeno

na

Foto: Borna Ćuk

Savez felinoloških društava Hrvatske održava ovog vikenda u Rijeci dvije međunarodne izložbe, na koje je prijavljeno 180 pasminskih mačaka, od kojih su mnoge nositelji titule međunarodnih šampiona.

O atraktivnosti izložbe najbolje govori činjenica da su po prvi puta biti predstavljene izuzetno rijetke pasmine u rukama hrvatskih uzgajivača. Tako posjetitelji imaju priliku vidjeti najmanju mačku na svijetu, Singapursku mačku, te vrlo rijetku Abesinsku mačku, potomka egipatskih mačaka. Kako je ove pasmine jako teško uvesti, radi se o prvim primjercima registriranima u hrvatskom felinološkom savezu. Publika također može vidjeti uživo bezdlaku mačku pasmine Sfinks, koja uvijek izazove pažnju na izložbama.

U dvorani Zamet tijekom dva dana predstavljeno je ukupno 20 pasmina. U konkurenciji za titulu najljepših su Egzota, Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, Američki Curl dugodlaki i kratkodlaki, Maine Coon, Neva Maskerada, Norveška šumska, Sibirska, Bengalska, Britanska kratkodlaka mačka, Burmanska, Kartuzijska, Singapurska mačka, Snow Shoe, Abesinska, Ruska plava, Sfinks i Tajlandska mačka. Natječu se uzgajivači iz čak sedam europskih zemlja: Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, te domaćina, Hrvatske, a sudit će felinološki suci iz Italije, Češke, Poljske i Hrvatske.

Posjetitelji najljepše i najrjeđe mačke Europe mogu pogledati od 10 do 18 sati u nedjelju. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe je na rasporedu u nedjelju u 16 sati.

Foto-galeriju Borne Ćuka možete pogledati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram