Povežite se s nama

Vijesti

Nakon 15 godina easyJet se vratio u Zračnu luku Rijeka

Objavljeno

na
Dana 3.5.2022. na Zračnoj luci Rijeka u točno 10:05h nakon 15 godina ponovno je dočekan zrakoplov easyJet-a na letu EZY8111 iz London Gatwicka koji će prometovati na istoj liniji svaki utorak i subotu sve do 29.10.2022. Naime, kako smo već prethodno najavili, na Zračnu luku Rijeka se nakon dugih 15 godina konačno vratio ovaj ključni avioprijevoznik zaslužan za njezin rekordan promet u 2006. i 2007.g. Pri tome je svakako bitno naglasiti da je upravo Zračna luka Rijeka tada bila prva zračna luka na koju je easyJet započeo svoje operacije u Hrvatskoj.

Easyjet je jedan od najznačajnijih europskih niskotarifnih avioprijevoznika, osobito sa tržišta Velike Britanije, koji sa svojom flotom od 126 zrakoplova A319, 168 zrakoplova A320CEO, 20 zrakoplova A320NEO i 4 zrakoplova A321NEO obavlja letove na preko 150 aerodroma u 35 zemalja povezujući pritom gotovo 1.000 destinacija.

Nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i navedenog avioprijevoznika o njegovom povratku, konačno je iznimnim trudom i zalaganjem Uprave Zračne luke Rijeka postignut konsenzus, te je kroz razgovore sa MMPI, PGŽ, Gradom Rijekom, Gradovima Opatijom, Krkom, Crikvenicom te Općinom Omišalj, čelnicima hotelskih kuća Jadran Crikvenica i Hilton iz Rijeke, sustavom TZ-a i nizom sudionika turističkog sektora osigurana podrška promotivnim aktivnostima nužnim za čim bolje pozicioniranje regije Kvarnera na britanskom tržištu, gdje još uvijek nije dovoljno prepoznata. Stoga se navedenim aktivnostima planira dodatno potaknuti razvoj britanskog tržišta u našoj regiji, te povećati broj dolazaka sa navedenog tržišta, koje trenutno ostvaruje manje od 1% ukupnih noćenja na Kvarneru.

Na svečanoj inauguraciji ove aviokompanije na Zračnoj luci Rijeka ovaj put je izostao vodeni slavoluk sukladno easyJet-ovom programu održivosti, a putnici su dočekani sa prigodnim poklonima lokalne TZ Općine Omišalj. Predstavnik easyJeta, Russ Smith, Voditelj ugovora aerodromskih operacija i Regionalni savjetnik za sigurnost, je zajedno sa predstavnicom Zračne luke Rijeka, Vedranom Čubranić, Voditeljicom Službe za poslovni razvoj, simbolično prerezao vrpcu što je označilo i službeni početak ove uspješne dugoročne suradnje, od koje se mogu očekivati još brojne nove linije u nadolazećem razdoblju.

EasyJet će u nadolazećoj sezoni osim za London letjeti i za Berlin, istim danima odnosno utorkom i subotom u razdoblju od 28.6. do 2.9.2022.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram