Povežite se s nama

Vijesti

Nakon 30 godina Rijeka ponovno povezana s Beogradom direktnom avio linijom

Objavljeno

na
Ovog utorka, 04. lipnja, u 14:30 sati u Zračnoj luci Rijeka je nakon gotovo 30 godina dočekan zrakoplov Air Serbie na letu JU252 iz Beograda. Na svečanoj inauguraciji nove aviokompanije u ZL Rijeka upriličen je svečani doček zrakoplova vodenim slavolukom i rezanjem vrpce, a prvi putnici su dočekani s domaćin slasticama i lokalnim folklorom.

Zrakoplov su dočekali predstavnici ZL Rijeka, a na prvom letu bili su također čelni predstavnici Air Serbie: izvršni direktor za promet Goran Grozdanić, direktor marketinga Maja Šotra, regionalni menadžer za Hrvatsku, Sloveniju i BiH Damir Rigo te Area Controller zadužen za ZL Rijeka Zlatko Kuzmanović.

Radi se o novoj liniji Air Serbie koja će letjeti direktno svakog utorka i petka tijekom čitave godine, a što znači da će tijekom cijele godine postojati direktna zračna veza između Rijeke i Beograda. Stoga umjesto dosadašnjih gotovo šest sati provedenih na putu, putnici će moći s Krka doći do Beograda za svega 80 minuta. Promet na navedenoj liniji vršit će se zrakoplovom ATR 72 koji može primiti 66 putnika, a tijekom visoke sezone i zrakoplovom A319 kapaciteta 144 putnika.

Air Serbia je srpska nacionalna aviokompanija koja leti do ukupno 49 destinacija u Europi, ali ima i direktne linija za Bliski istok i Svjevernu Ameriku, a posredstvom Etihad Airwaysa nudi i direktne letove iz Beograda do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji i Africi.

“Uvođenje direktne cjelogodišnje redovne linije Rijeka – Beograd predstavlja vrlo značajan iskorak za regiju Kvarnera, budući da je ista uvedena nakon gotovo 30 godina, kada je u bivšoj državi prometovala čak dva puta dnevno. Ova linija od velikog je značaja i zato što će prometovati tijekom čitave godine, a uvođenje linija koje traju svih 12 mjeseci predstavlja temelj održivog razvoja Zračne luka Rijeka, jer se tako smanjuje njezina sezonalnost, a putnici imaju mogućnost povezivanja s većim središtima tijekom čitave godine”, poručila je Vedrana Čubranić iz ZL Rijeka.

Cijena povratne avio karte u ovom razdoblju kreće od 1.200 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram