Povežite se s nama

Mozaik

Nakon pulske Arene opera “Carmen” stiže na pozornicu “Zajca”

Objavljeno

na
Ljetna klasika stiže u riječku jesen. Nakon velikog uspjeha i unaprijed rasprodane izvedbe u sklopu festivala Ljetna klasika u Puli, Bizetova „Carmen“ riječke Opere s kamenih tribina pulske Arene seli se pod krov riječkog „Zajca“. Gala izvedbom popularne opere čiju inscenaciju potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić, ravnat će Kalle Kuusava, a na programu HNK Ivana pl. Zajca je u subotu, 23. studenoga 2019. s početkom u 19.00 sati.

Bezvremenska operna priča o strastvenoj, upravo slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati, na veliku pozornicu „Zajca“ stiže s istim specifičnostima svoje inscenacije. Tako će i u Rijeci neki gladetalji biti i dijelom predstave. Naime, dio publike smješten na pozornici s izvođačima bit će integriran u predstavu, što im garantira jedinstven doživljaj ove opere.

Naslovnu ulogu ponovno tumači mezzosopranistica, članica riječkog opernog ansambla Ivana Srbljan koja se kao Carmen proslavila i izvan Hrvatske. Naime, nakon kao Carmen nastupila je još u studentskoj predstavi za koju je dobila Rektorovu nagradu, potom na opernim pozornicama u Splitu i Rijeci, a onda i u Finskoj.
Ulogu Don Joséa pjevat će, prvi put u Rijeci, Luis Chapa, riječkoj publici dobro poznati meksički tenor sa svjetskih opernim pozornica, između ostalih i njujorškog Metropolitana, , koji je ljetos u Puli pjevao ulogu Radamesa u riječkoj izvedbi “Aide”.

Uz Ivanu Srbljan i Luisa Chapu nastupit će Anamarija Knego, Luka Ortar, Robert Kolar, Slavko Sekulić, Ivan Šimatović, Marko Fortunato, Vanja Zelčić, Emilia Rukavina i Saša Matovina, a u predstavi sudjeluju orkestar i zbor Opere te Balet HNK Ivana pl. Zajca i Dječji zbor Kap.

Nakon ljetne izvedbe u pulskom amfiteatru, Luka Nalis je za Fiuman.hr napisao:“(…)valja reći da se radi o vrhunskoj produkciji „Carmen” koju svaki ljubitelj opere mora pogledati, isto tako svaki novi operni entuzijast koji želi ući u svijet ove kompleksne umjetničke forme može potražiti polazište u novoj inscenaciji „Carmen” u produkciji umjetničkih i tehničkih snaga HNK Ivana pl. Zajca.”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže