Povežite se s nama

Vijesti

Nakon tri sata potrage u šumi u Ičićima pronađena nestala žena

Objavljeno

na
Jučer je na području Ičića sretno završena potraga za nestalom 44-godišnjom njemačkom državljankom. Riječ je o turistici iz kampa koja se noć prije udaljila u nepoznatom smjeru bez da se javila članovima obitelji.

Prijavu o nestanku policija je zaprimila oko 9 sati te je promptno organiziran tim za potragu u kojemu su osim službenika opatijske policije sudjelovali i pripadnici interventne policije, kao i tri vatrogasca JVP Opatija. Navedeni su pretraživali područje oko kampa i šumski dio Ičića gdje je za tri sata potrage jedan vatrogasac u usjeku šumskog predjela i pronašao nestalu Njemicu.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći su se također odazvali pozivu policije i pripravni čekali 44-godišnjakinju te joj odmah po pronalasku pružili medicinsku pomoć. Ona nije bila ozlijeđena, međutim bila jeuplašena, malaksala i rastresena jer je provela noć u šumi sama i bez vode. Uz to se nije znala orijentirati za povratak u kamp, a kako nije ponijela mobilni telefon, nikoga nije ni mogla kontaktirati.

“Još jednom je u praksi na terenu pokazana izvrsna koordinacija pripadnika interventnih službi te je ujedno i poruka svim građanima, a posebno turistima, kako je Hrvatska sigurna turistička destinacija u kojoj djeluju izuzetni i predani profesionalci.

Čestitamo i zahvaljujemo svim kolegama na najbolji mogući način odrađenoj intervenciji. Ovom prilikom također i pozivamo turiste, planinare i druge građane kojima predstavlja izazov hodati i penjati se po nepoznatim šumskim područjima da se u takve aktivnosti ne upuštaju sami i bez potrebne opreme, mobilnog telefona ili vode, kako se ne bi našli u sličnoj ili za njih još težoj, pogubnoj situaciji”, poručili su iz policijske uprave. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram