Povežite se s nama


U posljednjih desetak dana brojni Riječani u više navrata susretali su čovjeka koji je kompletno odjeven u plavi kostim na raznim lokacijama diljem grada.

Mnogi su nagađali o čemu se zapravo radi i zbog čega dijeli besplatne zagrljaje, a sad smo napokon doznali odgovor i na to pitanje.

Iza svega se krije zanimljiva akcija volonterske organizacije mladih AISEC koji su htjeli privući pažnju kako bi upozorili na zabrinjavajući trend u Hrvatskoj i svijetu kad je u pitanju manjak tolerancije.

“S obzirom da Riječane jako zanima tko je blueman, odnosno čovjek u plavom kostimu, koji se u zadnja dva tjedna pojavljivao u Rijeci, ali i ostalim gradovima u Hrvatskoj, te dijelio besplatne zagrljaje – napokon se otkrivamo! Radi se o AIESEC-u, najvećoj globalnoj volonterskoj organizaciji mladih, koja želi kroz volonterske i stručne razmjene aktivirati i razviti potencijale mladih te da se kroz to iskustvo mladi osvjeste i razviju toleranciju prema drugim kulturama, vjerama, rasama, nacionalnostima te seksualnoj orijentaciji”, otkrili su za Fiuman.hr organizatori ove zanimljive akcije.