Povežite se s nama


Nakon degutantnog čina usmjerenog prema igračima RK Zamet i svim Riječanima, stiglo je priopćenje upravnog odbora kluba RK Ribola Kaštela. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Odmah po primitku e-mail obavijesti RK Zameta iz Rijeke o, već sada u javnosti objavljenom, nemilom događaju te u svezi raznih reakcija po navedenom događaju, žurno je dana 18. 04. 2016. održana sjednica Upravnog odbora našeg Kluba na kojemu je preslušan predmetni audio zapis, odnosno na kojemu su raspravljene do tada dostupne informacije o okolnostima, dokazima i činjenicama vezanim uz ovaj nemili događaj te sve objavljene izjave u medijima s tim u svezi.

Kao i cijela javnost, osobito sportska javnost, tako smo i mi s nevjericom i gnušanjem zatečeni sa sadržajem i smislom zapisa. Zapanjeni smo skandaloznim pjevanjem i uvrjedljivom porukom ekipi RK Zamet te, osobito, kapetanu ekipe Milanu Uzelcu.

U našem Klubu nikada nije bilo niti će biti bilo kakvog ponašanja suprotnog dostignutim civilizacijskim standardima, načelima etike i morala te, osobito, načelu nediskriminacije prema bilo kome neovisno o njegovoj rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj i inoj pripadnosti.

Uvjeravamo cjelokupnu sportsku javnost da naš Klub s navedenim nemilim događajem nema nikakve veze, da smo o samom događaju saznali upravo od RK Zameta, te da smo žurno poduzeli i da ćemo nadalje poduzimati sve što je u našoj moći da se ublaže posljedice tog degutantnog čina, a da eventualni krivci snose primjerene kazne.

U tom smislu izvješćujemo Vas da igrač koji je sudjelovao u ovom nemilom događaju, a koji je jedan od nosilaca igre naše ekipe, prema odluci trenera nije uvršten u sastav ekipe za vrlo važnu utakmicu 1. kola Lige za ostanak, koja se igrala dana 17. 04. 2016. protiv RK Moslavine, te da je s današnjim danom pred nadležnim tijelima Kluba već pokrenut odgovarajući stegovni postupak s ciljem rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti u svezi s tim događajem. O rezultatima svih naših postupaka cjelokupnu javnost izvještavat ćemo uredno i na vrijeme.

Naš Klub se duboko ispričava RK Zametu za ovaj nemili događaj, ispričavamo se i široj sportskoj javnosti i osobito kapetanu RK Zameta Milanu Uzelcu kojega i inače poznajemo kao jednog vrlo korektnog i kvalitetnog sportaša.

Napominjemo da se zbog ovog događaja, koji bezrezervno osuđujemo, nikako ne bi smjeli narušiti vrlo dobri i čak prijateljski odnosi između naših klubova. Ističemo da RK Zamet iznimno cijenimo, cijenimo njihovu sportsku tradiciju i doprinos koji su dali u razvoju i afirmaciji rukometnog sporta u cjelini.

Vrlo nam je važno u smislu i duhu poštivanja svih moralnih i civilizacijskih dosega u sportu da ovu situaciju razriješimo na najbolji mogući način te smo RK Zametu, u tom duhu, predložili da bez ikakve daljnje odgode održimo zajednički sastanak predstavnika obaju klubova i to na najvišem nivou kako bismo što prije razriješili ovaj nemili događaj i nastavili, nadamo se, s našim višegodišnjim neokaljanim prijateljstvom.

Predložili smo, nadalje, s obzirom na naša dosadašnja saznanja o ovom nemilom događaju (da je predmetna audio snimka neka vrsta odgovora jednog našeg igrača na prethodno mu poslanu neumjesnu i neukusnu foto poruku od strane dvojice igrača RK Zamet, te da je taj način neukusne komunikacije između njih gotovo uobičajen, odnosno, da je naš igrač s navedenim njihovim igračima vrlo dobar prijatelj), da se na marginama predloženog sastanka naših klubova sastanu i igrači koji su uključeni u ove događaje stoga što postoji vjerojatnost da, prema sada dostupnim indicijama, među igračima naših klubova nije bilo namjere da se istinski vrijeđaju klubovi, niti gospodin Uzelac.

Držimo da puko kažnjavanje vinovnika ovih događaja, koje uopće nije upitno i koje nema alternative, nije samo sebi svrha, već da je vrlo bitno da naši klubovi iznađu snage da se zajednički riješi ova situacija i da se u svemu ovome izvuku određene pouke za oba kluba, sportsku javnost i javnost u cjelini.

Još jednom, izražavamo naše žaljenje što je došlo do ovog nemilog događaja, nadamo se da ćemo zajedničkim djelovanjem sa RK Zametom i, eventualno, zajedničkim priopćenjem za javnost umanjiti veliku štetu koja je nesmotrenošću igrača počinjena za oba kluba i sport u cjelini”, stoji u priopćenju.