Povežite se s nama

Vijesti

Narkomani u blizini Korza jedni drugima ubrizgavaju drogu pred očima građana

Objavljeno

na

FOTO: Provjereno/ Nova.tv
Ekipa Provjerenog u posjedu je snimke iz Rijeke na kojoj se vide narkomani kako na ulici intravenozno jedni drugima ubrizgavaju drogu. Uznemirujući prizori nisu snimljeni daleko od očiju javnosti, već su ih snimili građani iz čijih se stanova vide ti nimalo ugodni prizori, piše dnevnik.hr.

Ne samo da se stanari suočavaju s konzumiranjem droge pred svojim vratima već je, kažu, bilo i prijetnji hladnim oružjem, verbalnih prijetnji, međusobnih obračuna i tučnjava, dilanja. Sve se to odvija u blizini riječkog Korza i pješačke zone, a u uličici u kojoj su snimljeni uznemirujući prizori, kroz pukotine u zidovima, unatoč čišćenju, vidljivi su tragovi onoga što muči susjede.

Skupina građana koji žive u okolnim zgradama, korisnici poslovnih prostora i vlasnici apartmana već godinama negoduju jer su susreti s ovisnicima svakodnevni. “Jednom sam pozvao policiju i vidio kako oni postupaju. Kad sam to vidio, shvatio sam da ja tu ne mogu ništa. Oni dođu, legitimiraju ih, ali ništa više ne naprave… Narkomani su nastavili sjediti i dalje ondje”, ispričao je jedan stanar.

U policijskoj postaji kažu da dobro znaju za taj problem. “Posljednje dvije godine evidentirana su 43 prekršaja, što pijančevanja, što vrijeđanja moralnih osjećaja drugih građana. Bila je jedna dojava da se drogiraju tamo, ali našim dolaskom tamo nismo nikoga pronašli”, rekao je Marijan Čančarević, načelnik 1. PP Rijeka.

Ulica je donekle skrivena od pogleda prolaznika, ali ne i od samih stanara, koji uzrokom skupljanja ovisnika prozivaju udrugu koja tamo radi već gotovo 20 godina i koja pomaže ovisnicima. U udruzi tvrde da oni ne potiču drogiranje, već sprječavaju širenje bolesti. Dio njihova posla jest i sprječavanje širenja prenosivih bolesti poput hepatitisa i AIDS-a, stoga dio usluga prema korisnicima jest i podjela pribora koju ovisnici koriste za drogiranje, nerijetko baš ispred same udruge. Infektivni otpad realnost je protiv koje se i sami bore.

Građani se osjećaju nesigurno jer je njihova svakodnevica preskakanje preko korištenih igala, fekalija… Je li rješenje premještanje udruge na vidljivije mjesto, ili možda plaćanje dodatnog nadzora, ne samo video već i u obliku čuvara?

Više o ovom problemu riječkih stanara pogledajte u četvrtak u emisiji Provjereno na Novoj TV, navodi dnevnik.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram