Povežite se s nama

Vijesti

Narodna čitaonica u Kostreni dobila dvije podizne platforme za osobe s invaliditetom

Objavljeno

na
Postavljanjem podiznih platformi na prilazu zgradi kao i glavnom ulazu u zgradu Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, ovo središte društvenog i kulturnog života Kostrene postalo je dostupnije osobama s invaliditetom i teškoćama u kretanju.

Projektom vrijednim 39.250 EUR nabavljene su dvije podizne platforme i izvedeni svi potrebni radovi za njihovo postavljanje kako bi se savladale dvije ključne denivelacije. Denivelacija između prometnice i pristupnog platoa ispred zgrade riješena je uvođenjem vertikalno podizne platforme, a rušenjem dijela ogradnog zida dobiven je i prostor za siguran pristup platformi.

Postavljanjem stubišne platforme na unutarnjem stubištu zgrade premoštena je denivelacija od glavnog ulaza u zgradu do predvorja na katu. Radove je izvodilo društvo ADRIALIFT d.o.o. iz Rijeke, a projekt potpisuje AKA TIM d.o.o. iz Rijeke.

Nastavak prilagodbe prodrazumijevat će i obnovu predvorja, postavljanje rampe na ulazu iz predvorja u parter dvorane kao i rekonstrukciju sanitarnog čvora i prilagodbu osobama s poteškoćama u kretanju. Povećanje pristupačnosti zgrade Narodne čitaonice od izuzetnog je značaja. Pored čitavog niza manifestacija koje se u njoj održavaju, u zgradi se nalazi i kostrenska knjižnica, a zahvaljujući novoj kino opremi dodatno je dobila na multifunkcionalnosti i značaju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram