Povežite se s nama

Mozaik

Naš svijet je glazba – trodnevna glazbena manifestacija na Liburniji

Objavljeno

na
Jubilarni 30. međunarodni festival puhačkih orkestara “Naš svijet je glazba“ održat će se u Lovranu, Opatiji, Matuljima i Mošćeničkoj Dragi od petka do nedjelje, 6. do 8. svibnja. Na festivalu sudjeluju Puhački orkestar Oravanka, Slovačka, Puhački orkestar Nitra, Slovačka, Pihalni orkester Marezige, Slovenija, Gradski orkestar XVII. okruga Budimpešte, Mađarska i domaćin Puhački orkestar Lovran, Hrvatska.

– Sretni smo što nakon pandemijske stanke možemo organizirati festival u punom obimu, a ove godine slavimo i dvije značajne obljetnice: 30 godina festivala, kao i 110 godina djelovanja Puhačkog orkestra Lovran, naglasila je predsjednica Puhačkog orkestra Lovran Zvijezdana Klobučar Filčić.

Tradicionalni pokrovitelji festivala su Općina Lovran i TZ Lovran, Grad Opatija i TZ grada Opatija, Općina Matulji i TZ općine Matulji kao i Općina Mošćenička Draga i njihov turistički ured.

– Čestitam Vam važne obljetnice i želim naglasiti da Opatijci Puhački orkestar Lovran iskreno doživljavaju kao svoj te će Grad Opatija i dalje nastaviti pomagati sve potrebe orkestra, što se već godinama radi kroz javne potrebe u kulturi. Pozivam građane Opatije da uživaju u izvedbama orkestara ovoga vikenda u Opatiji, u subotu od 16 sati ispred UP Juraj Šporer i u nedjelju u mimohodu i promenadnom koncertu na Slatini, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Program:

Petak, 6. 5. 2022.

20:00 – Trg Sv. Jurja Lovran – koncert mađarskog i slovačkih orkestara (u slučaju kiše – Kino „Sloboda“ Lovran)

Subota, 7. 5. 2022.

11:00 – prostor ispred hotela „Mediteran“ – promenadni koncert slovačkih orkestara u Mošćeničkoj Dragi

10:00 – ispred Općine Matulji – promenadni koncert mađarskog orkestra

16:00 – Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“ Opatija – koncert svih sudionika Festivala

Nedjelja, 8. 5. 2020.

10:30 – Opatija – mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom od tržnice do kupališta „Slatina“

11:00 – zajednički promenadni koncert na kupalištu „Slatina“

12:00 – mimohod svih sudionika u Lovranu od Hotela Excelsior do Trga Slobode

12:30 – zajednički promenadni koncert na Trgu Slobode

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram