Povežite se s nama

Vijesti

Nastavlja se riječki turistički rast, u studenom 10% više turista od rekordne 2019.

Objavljeno

na


Odlični turistički trendovi kojih smo u Rijeci svjedoci tijekom cijele 2022. godine nastavljaju se i tijekom studenog. Prema podacima iz sustava e Visitor grad Rijeku je tijekom studenog posjetilo 10% više turista nego rekordne 2019. godine ostvarivši 11% više noćenja nego 2019. godine.

Tijekom studenog Rijeka je bila izuzetno popularna među stranim turistima koji su ostvarili 12% više dolazaka ali i 23% više noćenja, što potvrđuje trend produženja dužine boravka stranih turista u našem gradu. Veseli činjenica da su talijanski turisti nakon dugo vremena zasjeli na vrh ljestvice stranih posjetitelja što je svakako ohrabrujući pokazatelj s obzirom da s talijanskog tržišta već jedno duže vrijeme nismo imali željeni odaziv turista, prije svega zbog pandemijske situacije u Italiji.

Promatrajući sveukupne rezultate turističkih dolazaka u 2022. godini vidljiv je trend rasta od 9% u odnosu na 2019. godinu, dok su noćenja narasla impozantnih 22%. S obzirom da su krenula adventska događanja u gradu i okolici sigurno će i prosinac polučiti odlične rezultate.

Očito je da cjelogodišnje aktivnosti Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i svih turističkih djelatnika u smjeru kontinuiranog poboljšanja i kreiranja novih turističkih proizvoda daju odlične rezultate. U tom smislu svakako treba naglasiti sve popularniji Winter pass koji je ušao u drugu sezonu korištenja i sve je više prihvaćen među domaćim i stranim turistima, a njegov značaj sve više prepoznaju i vlasnici smještajnih kapaciteta koji kroz Winter pass podižu razinu svojih usluga uz pomoć Turističke zajednice grada Rijeke.

Ulaganja u nove kapacitete sa strane privatnih investitora i kontinuirano dizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta svakako su dobar put kojim Rijeka uspješno kroči u ovim postpandemijskim vremenima. Transformacija grada sve je očitija, a sve će biti još vidljivije po završetku novog investicijskog ciklusa koji se u sprema u našem gradu, poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže