Povežite se s namaNa prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je evidentirano počinjenje  377 prometnih prekršaja, od kojih je najviše, 207 prekršaja nepropisne brzine, zatim 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Na graničnom prijelazu Pasjak, u utorak, 25. svibnja  zatečen je 55-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom marke Saab, iako mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. U Crikvenici je istog dana u večernjim satima zatečen 42-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim vozilom marke Mazda unatoč tome što mu je isteklo važenje vozačke dozvole, a vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg, te  nije imao kod sebe ni osobnu iskaznicu.

Tijekom noći 25./26. svibnja na području Crikvenice zatečena su još dvojica vozača pod utjecajem alkohola. U Jadranovu je zatečen 30-godišnji vozač koji je upravljao vozilom marke Rover pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, a u  Crikvenici je sinoć zatečen 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kako vozilom marke Kia Pride upravlja pri utjecaju alkohola od 2,63 g/kg. Navedeni počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća brzina izmjerena je 25. svibnja oko 10,15 sati na auto cesti (A6,)  Rijeka-Zagreb kod Zečevih Draga, gdje se osobno vozilo marke Alfa Romeo, karlovačkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 191 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.  Osim toga, u cestovnom prometu dogodilo se i 14 nesreća u kojima su dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

I ovom prilikom pozivamo vozače na povećani oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja prometnih nesreća i sigurnosti svih sudionika u prometu.