Povežite se s nama

Sport

Navijači strahuju: Hoće li se zbog obilne kiše odgoditi utakmica Hrvatska – Slovačka?

Objavljeno

na

Ostavljeni kišobrani na Rujevici (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)Meteorološke prognoze pomalo plaše, ne samo navijače koji znaju da na utakmicu moraju s kabanicama i da će na Rujevici pokisnuti, no može li se dogoditi da u pitanje dođe odigravanje utakmice? U slučaju odgode igrala bi se u nedjelju, sudac, delegat i UEFA odredili bi točno u kojem terminu.

Mnogi Riječani će kazati “da je domaćin Kantrida, to bi bilo gotovo izvjesno, ali na Rujevici ne”. Nikad na brdu ponad Rijeke nije bila otkazana niti prekinuta utakmica i zato vlada očekivanje i vjera da za to ni ovaj put neće biti potrebe.

U Zagrebu smo imali takvo iskustvo, dvoboj Vatrenihi Kosova u rujnu 2017. godine trajao je svega dvadesetak minuta, dalje se nije moglo. Maksimir se našao pod kišnim udarom, “nebo se rasporilo”, a teren je bio daleko od idealnog. U međuvremenu je napravljen novi. Tada se tijekom noći odlučeno da se igra u nedjelju u 14.30, što Vatreni nisu znali, misleći da su slobodni, da će taj ogled biti u nekom drugom terminu, ostali su pri unaprijed skovanom planu i otišli u noćni život. Kad su ih ujutro budili onako mamurne, dobro je što su i dobili, makar i 1:0, i makar se Kosovo nije “ubijalo“ da ne bude tako. Tada je utakmica nastavljena od 21. minute.

Prognoza govori da se očekuje intenzivna kiša koja će pojačavati od sredine dana prema navečer. Jak pljusak zahvatit će Istru, Ćićariju i Matulje dok će Rijeka biti na granici između umjerene i snažne. Teren je dobar i zato je procjena da bi trebao izdržati. No, najavljen je i jak vjetar, prema večeri opet jugo koje je neki dan bio olujne snage. I moglo bi se zbiti opet. Optimisti drže da će vrhunac vjetra biti tek nakon utakmice.

Državni hidrometerološki zavod za subotu navečer ‘upalio’ je čak tri alarma za Rijeku – žuti zbog olujnog vjetra, narančasti zbog mogućih nevremena i crveni zbog velikih količina kiše koje se očekuju, javljaju Sportske novosti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram