Povežite se s nama

Mozaik

Nebo potvrdilo zvjezdani status

Objavljeno

na



Sredinom prošle godine u okolici Rijeke otvoren je hotel Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. Jedan od rijetkih na mediteranskom potezu od Atene do Venecije, a tek drugi na Jadranu.  Hilton grupacija svakako je hotelski gigant koji ima nekoliko tisuća jedinica širom svijeta, a riječki hotel tog moćnog lanca ima i jednu dodatnu ekskluzivnost: restoran Nebo. Na najvišem, petom katu ostakljenog hotela, s  pogledom na Kvarner koji oduzima dah, Nebo se vrlo brzo svrstalo u sam vrh hrvatske gastronomske scene. Nepuna dva mjeseca od otvorenja Nebo su inspektori Michelinovog vodiča nagradili za izvrsnost i jedinstven koncept na hrvatskoj gastronomskoj sceni, što je ponovno potvrđeno na dodjeli Michelinovih zvjezdica u Pakoštanama gdje se okupila elita hrvatske gastronomije.

Deni Srdoč jedan je od najmlađih i najtalentiranijih hrvatskih chefova koji iza sebe, među ostalim, ima i stažiranje u Azurmendiju, baskijskom hramu Eneka Atxe koji nosi tri Michelinove zvjezdice kao i Jan Hartwig Atelier u Munichu s tri Michelinove zvjezdice. Ponukan iskustvom  i svjestan promjene u odnosu između gosta i restorana, Deni je u koncept Neba uveo i sudjelovanje gosta u restoransko iskustvo. Tako je zamišljeno da nakon nekoliko posluženih couverta na baru odlazite do stola i zabavljate se strugalicom koja skriva naziv vašeg sljedećeg couverta. Svaki od pet couverta predstavlja jednu regiju u Hrvatskoj, nakon čega kreće glavni dio večere. Na jelovniku su zastupljeni sastojci i jela iz svih hrvatskih regija, a Nebo svojim primjerom služi s kao ambasada domaće kuhinje strancima koji se dolaze upoznati s Lijepom Našom. Stil kuhanja u Nebu je kombinacija modernih s tradicionalnim elementima. Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. 

Glavni sommelier Tomislav Mikinac, sommelierski je prvak Istre i Kvarnera i  osmislio je izvrsno složenu vinsku kartu koja se sastoji od više od 500 etiketa i konstantno se nadopunjava. Dodanu vrijednost restoranu čini bogata ponuda signature koktela i profinjenih lounge jela u Nebo Lounge – u kojem je glavni barmen renomirani Dimitrije Vasilijević.

Jela koja se u sljedovima u Nebu elegantno izmjenjuju inspiriraju gotovo romantične osjećaje prema hrani, na prirodan i iskren način – isprepleten s osobnim doživljajima u predivnu cjelinu – vrhunskog gastronomskog iskustva. Što su već drugu godinu za redom prepoznali i inspektori prestižnog Michelinovog vodiča i potvrdili zasluženu zvjezdicu. 

Srdoč je na preuzimanju plakete naglasio važnost tima od čak 12 predanih i vrijednih kuhara te vrhunskog osoblja u sali. Izrazio zadovoljstvo potvrđenom zvjezdicom, ali  jasno je istaknuto daljnje stremljenje Neba prema zvijezdama!

Marketing
Marketing
Marketing Dogma banner
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

23.09.2024.

Obavještavamo javnost kako se zbog najave lošeg vremena Jesenski sajam kod Konta odgađa. Novi termin održavanja sajma je od 03.10.-06.10.2024.godine.

Fiuman Plus

Društvene mreže