Povežite se s nama

Mozaik

Nebo potvrdilo zvjezdani status

Objavljeno

na
Sredinom prošle godine u okolici Rijeke otvoren je hotel Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. Jedan od rijetkih na mediteranskom potezu od Atene do Venecije, a tek drugi na Jadranu.  Hilton grupacija svakako je hotelski gigant koji ima nekoliko tisuća jedinica širom svijeta, a riječki hotel tog moćnog lanca ima i jednu dodatnu ekskluzivnost: restoran Nebo. Na najvišem, petom katu ostakljenog hotela, s  pogledom na Kvarner koji oduzima dah, Nebo se vrlo brzo svrstalo u sam vrh hrvatske gastronomske scene. Nepuna dva mjeseca od otvorenja Nebo su inspektori Michelinovog vodiča nagradili za izvrsnost i jedinstven koncept na hrvatskoj gastronomskoj sceni, što je ponovno potvrđeno na dodjeli Michelinovih zvjezdica u Pakoštanama gdje se okupila elita hrvatske gastronomije.

Deni Srdoč jedan je od najmlađih i najtalentiranijih hrvatskih chefova koji iza sebe, među ostalim, ima i stažiranje u Azurmendiju, baskijskom hramu Eneka Atxe koji nosi tri Michelinove zvjezdice kao i Jan Hartwig Atelier u Munichu s tri Michelinove zvjezdice. Ponukan iskustvom  i svjestan promjene u odnosu između gosta i restorana, Deni je u koncept Neba uveo i sudjelovanje gosta u restoransko iskustvo. Tako je zamišljeno da nakon nekoliko posluženih couverta na baru odlazite do stola i zabavljate se strugalicom koja skriva naziv vašeg sljedećeg couverta. Svaki od pet couverta predstavlja jednu regiju u Hrvatskoj, nakon čega kreće glavni dio večere. Na jelovniku su zastupljeni sastojci i jela iz svih hrvatskih regija, a Nebo svojim primjerom služi s kao ambasada domaće kuhinje strancima koji se dolaze upoznati s Lijepom Našom. Stil kuhanja u Nebu je kombinacija modernih s tradicionalnim elementima. Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. 

Glavni sommelier Tomislav Mikinac, sommelierski je prvak Istre i Kvarnera i  osmislio je izvrsno složenu vinsku kartu koja se sastoji od više od 500 etiketa i konstantno se nadopunjava. Dodanu vrijednost restoranu čini bogata ponuda signature koktela i profinjenih lounge jela u Nebo Lounge – u kojem je glavni barmen renomirani Dimitrije Vasilijević.

Jela koja se u sljedovima u Nebu elegantno izmjenjuju inspiriraju gotovo romantične osjećaje prema hrani, na prirodan i iskren način – isprepleten s osobnim doživljajima u predivnu cjelinu – vrhunskog gastronomskog iskustva. Što su već drugu godinu za redom prepoznali i inspektori prestižnog Michelinovog vodiča i potvrdili zasluženu zvjezdicu. 

Srdoč je na preuzimanju plakete naglasio važnost tima od čak 12 predanih i vrijednih kuhara te vrhunskog osoblja u sali. Izrazio zadovoljstvo potvrđenom zvjezdicom, ali  jasno je istaknuto daljnje stremljenje Neba prema zvijezdama!

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram