Povežite se s nama

Vijesti

“Neka Grad Rijeka pusti u pretprodaju dva milijuna ulaznica po 20 kn za Galeb i time plati obnovu”

Objavljeno

na
Akcija mladih održala je konferenciju za medije na temu kreditnog zaduženja od 44 milijuna kuna kako bi se mogao obnoviti brod Galeb te su iznijeli neke zanimljive alternativne solucije.

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Lista za Rijeku je već podržala zaduženje za Galeb i opet će ga podržati iduću srijedu.

Cijeli dan su optuživali vijećnike koji nisu bili prisutni, ali navečer kad su u vijećnicu došli svi, kad je bilo 18:18 Lista nije inzistirala na glasanju jer im je propao plan. Umjesto odbijanja zaduženja, glasali su zajedno sa SDP-om za odgodu, kako bi SDP dobio još deset dana da pritišće Marinka Koljanina, a oni priliku da ovaj puta optuže njega.

Oni koji se protive zaduženju ne izmotavaju se, ne skrivaju je, i koristit će sve raspoložive demokratske alate, a to uključuje i bojkot glasanja o odluci o zaduživanju. Svima mora biti jasno da se iduću srijedu glasa, ne samo o zaduženju, već se glasa i preuzimanju trajne godišnje obveze u iznosu od 5 milijuna kuna koliko će koštati godišnje održavanje Galeba.

U srijedu se glasa i o 44 milijuna zaduženja i o 50 milijuna kuna novog troška za Proračun u idućih 10 godina.

Zaduženje nije jedino rješenje!

  1. Prodaja potraživanja za Preluk – gradonačelnik tvrdi da će sav novac koji je potrošio na najam Preluka biti vraćen gradu. Ako je to točno, onda gradonačelnik neće imati problem pronaći poslovnu banku koja će to potraživanje otkupiti. Neka stane iza svojih tvrdnja i galeb financira tim sredstvima.
  2. Obnova Galeba se može financirati donacijama. Ako može kazalište može i Galeb. U zapadnoj Europi financiranje ovakvih projekata kroz privatne zaklade je uobičajeni i standardni način. Tako će svi oni koji tvrde da je Galeb dobar i koristan projekt imati priliku stati svojim novcem iza svojih riječi.
  3. Pretprodaja ulaznica za Galeb – ako za Galeb zaista postoji tako veliki interes, onda sigurno neće biti problem pretprodajom ulaznica prikupiti potrebni novac. Potrebno je prodati oko 2 milijuna ulaznica po cijeni od 20 kuna i prikupit će se sav potreban novac. Kolege iz vladajuće koalicije su naglašavale da će taj brod pobuditi ogromni interes, pa evo savršene prilike da se testiraju njihove pretpostavke.
  4. Donacije nesvrstanih – na brodu Galeb su osnovani Nesvrstani, organizacija 120 zemalja članica. Vjerujem da bi ta organizacija zasigurno imala interesa da sudjeluje u obnovi lokacije na kojoj su osnovani. Potrebno je da svaka zemlja donira svega 350.000 kn tj 55.000 eura i financijska konstrukcija za Galeb će biti zatvorena. Sve ovo su realne i ostvarive alternative zaduživanju Riječana, pod uvjetom da priče o velikoj važnosti i interesu, koju pričaju vijećnici vladajuće koalicije i sam gradonačelnik nisu izmišljene.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram